Idén is évzáró ünnepség keretében köszönte meg munkájukat a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió Segítő Szolgálat dolgozóinak a szervezet vezetősége. Az eseményen átadták az Év gondozója címet, amelyet ezúttal Szabó Erzsébet vehetett át, az Év dolgozója elismerésben pedig Suhaj Béláné részesült.

Az MPE OCM Segítő Szolgálatánál hagyomány, hogy minden évben ünnepség keretében fejezi ki a dolgozók munkája iránti tiszteletét a misszió vezetősége. Durkó Albert, misszióvezető a köszöneten, és az évértékelésen túl, igei üzenetet is átnyújtott a jelenlévőknek.

Ha csupán a hírekre tekintünk, azt láthatjuk, hogy nehéz idők várnak ránk a jövőben, de nekünk mégis van reménységünk. Az életben bár szeretnénk elkerülni a völgyeket, de ez általában lehetetlen vállalkozás. Ezek a próbák nem azért vannak, hogy meggyengüljünk, hanem, hogy megerősödjünk általa, és hálát adjunk azért, hogy ez sikerült” – hangzott el a köszöntőben.

Lipcsei János, főigazgató szerint kizárólag összefogással lehet úrrá lenni a gazdasági válság okozta nehézségeken.

Bár a világban elhatalmasodott a gazdasági válság, és a konfliktusok nagysága, de bízom benne, hogy a mi közösségünkben a szeretet fog uralkodni. Nekünk ebben a változó helyzetben kell megállnunk a helyünket, és elérni azokat a célokat, amelyeket kitűztünk magunk elé” – fogalmazott.

Fazekas Hajnalka az MPE OCM Segítő Szolgálatának intézményvezetője kiemelte, hogy jelenleg stabilan tudják biztosítani a szolgáltatásaikat országosan tizenháromezer fő részére, kilencszáz fő munkatárssal.

„A gondozói munka élethivatás is egyben, ami szakmai felkészültséget, alázatot és empátiát egyaránt igényel. Az elmúlt tizenhárom évben mindvégig arra törekedtünk, hogy az ellátásunk területén magas szakmai színvonalat nyújtsunk, és a gazdasági stabilitásunkat is meg tudjuk őrizni. Én hiszem azt, hogy a szeretettel átitatott gondoskodás teszi hitelessé a működésünket” – hangsúlyozta az intézményvezető.

Az Év gondozója idén a hajdúsámsoni telephely munkatársa, Szabó Erzsébet lett, akit egyebek mellett így jellemeztek kollégái.

Mindig lehet rá számítani, megfelelő empátiával fordul ellátottjai, és kollégái felé. Segítőkész az élet minden területén. Az ellátottak nagyon szeretik, őszinte bizalommal vannak vele szemben. Kiváló közösségi ember.”

Az Év dolgozója elismerés, a telephelyeken adminisztrációs területen dolgozó munkatársak körében kerül kiosztásra, ennek a címnek a tulajdonosa idén Suhaj Béláné lett, aki Egerben végzi munkáját.

Minden munkafolyamatot ismer, szükség esetén segítséget nyújt, kapcsolatot tart a telephely munkatársaival és a központban dolgozókkal is. Kollégáival jó kapcsolatot ápol, nekik is segítségükre van, és jó példaként szolgál a többiek felé” – szerepelt a méltatásában.

A járvány miatt az elmúlt két évben nem volt lehetőség rá, hogy a díjazottak személyesen vegyék át az elismerésüket, a mostani alkalmon azonban erre is sor került.  2020-ban Fülöpné Nyíri Andrea, 2021-ben Leszpuch János lett az Év gondozója. Az Év dolgozója elismerésben 2020-ban Salamon Józsefné, 2021-ben pedig Jánosity Istvánné részesült.

Bejegyzés megosztása

Facebook

További friss híreink

Eseménynaptár

2024. június 13.
 • 2024. június 13. 17:00

  Esemény: Házi csoport Körösnagyharsány

  Helyszín: Körösnagyharsány, 5539 Magyarország


   

 • 2024. június 13. 17:00

  Esemény: Házi csoport Nyírpilis

  Helyszín: Nyírpilis, Magyarország


   

 • 2024. június 13. 17:00

  Esemény: Istentisztelet Hajdúhadház

  Helyszín: Hajdúhadház, Magyarország


   

 • 2024. június 13. 17:30

  Esemény: Házi csoport Mezőberény

  Helyszín: Mezőberény, 5650 Magyarország


   

 • 2024. június 13. 18:00

  Esemény: Házi csoport Kiskunmajsa

  Helyszín: Kiskunmajsa, 6120 Magyarország


   

 • 2024. június 13. 18:00

  Esemény: Házi csoport Kótaj

  Helyszín: Kótaj, Magyarország


   

 • 2024. június 13. 18:00

  Esemény: Házi csoport Mezőtárkány

  Helyszín: Mezőtárkány, 3375 Magyarország


   

 • 2024. június 13. 18:00

  Esemény: Házi csoport Rohod

  Helyszín: Rohod, 4563 Magyarország


   

 • 2024. június 13. 18:00

  Esemény: Ifjúsági alkalom Verpeléten

  Helyszín: Verpelét, Kossuth u. 24. Közösségi Ház


   

 • 2024. június 13. 18:00

  Esemény: Istentisztelet Egerben

  Helyszín: Eger, Malomárok u. 1.


   

Kövess bennünket közösségi oldalainkon is!

Kapcsolódó bejegyzések
Reményfilmek – Rohodi Istentiszelet

A Reményfilmek hetente jelentkező adásában a Pünkösdi Cigánymisszióhoz tartozó gyülekezetek alkalmait mutatjuk be YouTube-csatornánkon. Szervezetünk alappillére kezdetektőlfogva az a reménység, amit Istentől kaptunk, s

Elolvasom »
Vadasparki kirándulás

A Segítő Szolgálat szegedi közösségi pszichiátriai ellátásának aktív szabadidő eltöltést támogató közösségi programja valósult meg június 4-én. A kliensek és hozzátartozóik egy keddi

Elolvasom »