Idén is évzáró ünnepség keretében köszönte meg munkájukat a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió Segítő Szolgálat dolgozóinak a szervezet vezetősége. Az eseményen átadták az Év gondozója címet, amelyet ezúttal Szabó Erzsébet vehetett át, az Év dolgozója elismerésben pedig Suhaj Béláné részesült.

Az MPE OCM Segítő Szolgálatánál hagyomány, hogy minden évben ünnepség keretében fejezi ki a dolgozók munkája iránti tiszteletét a misszió vezetősége. Durkó Albert, misszióvezető a köszöneten, és az évértékelésen túl, igei üzenetet is átnyújtott a jelenlévőknek.

Ha csupán a hírekre tekintünk, azt láthatjuk, hogy nehéz idők várnak ránk a jövőben, de nekünk mégis van reménységünk. Az életben bár szeretnénk elkerülni a völgyeket, de ez általában lehetetlen vállalkozás. Ezek a próbák nem azért vannak, hogy meggyengüljünk, hanem, hogy megerősödjünk általa, és hálát adjunk azért, hogy ez sikerült” – hangzott el a köszöntőben.

Lipcsei János, főigazgató szerint kizárólag összefogással lehet úrrá lenni a gazdasági válság okozta nehézségeken.

Bár a világban elhatalmasodott a gazdasági válság, és a konfliktusok nagysága, de bízom benne, hogy a mi közösségünkben a szeretet fog uralkodni. Nekünk ebben a változó helyzetben kell megállnunk a helyünket, és elérni azokat a célokat, amelyeket kitűztünk magunk elé” – fogalmazott.

Fazekas Hajnalka az MPE OCM Segítő Szolgálatának intézményvezetője kiemelte, hogy jelenleg stabilan tudják biztosítani a szolgáltatásaikat országosan tizenháromezer fő részére, kilencszáz fő munkatárssal.

„A gondozói munka élethivatás is egyben, ami szakmai felkészültséget, alázatot és empátiát egyaránt igényel. Az elmúlt tizenhárom évben mindvégig arra törekedtünk, hogy az ellátásunk területén magas szakmai színvonalat nyújtsunk, és a gazdasági stabilitásunkat is meg tudjuk őrizni. Én hiszem azt, hogy a szeretettel átitatott gondoskodás teszi hitelessé a működésünket” – hangsúlyozta az intézményvezető.

Az Év gondozója idén a hajdúsámsoni telephely munkatársa, Szabó Erzsébet lett, akit egyebek mellett így jellemeztek kollégái.

Mindig lehet rá számítani, megfelelő empátiával fordul ellátottjai, és kollégái felé. Segítőkész az élet minden területén. Az ellátottak nagyon szeretik, őszinte bizalommal vannak vele szemben. Kiváló közösségi ember.”

Az Év dolgozója elismerés, a telephelyeken adminisztrációs területen dolgozó munkatársak körében kerül kiosztásra, ennek a címnek a tulajdonosa idén Suhaj Béláné lett, aki Egerben végzi munkáját.

Minden munkafolyamatot ismer, szükség esetén segítséget nyújt, kapcsolatot tart a telephely munkatársaival és a központban dolgozókkal is. Kollégáival jó kapcsolatot ápol, nekik is segítségükre van, és jó példaként szolgál a többiek felé” – szerepelt a méltatásában.

A járvány miatt az elmúlt két évben nem volt lehetőség rá, hogy a díjazottak személyesen vegyék át az elismerésüket, a mostani alkalmon azonban erre is sor került.  2020-ban Fülöpné Nyíri Andrea, 2021-ben Leszpuch János lett az Év gondozója. Az Év dolgozója elismerésben 2020-ban Salamon Józsefné, 2021-ben pedig Jánosity Istvánné részesült.

Bejegyzés megosztása

Facebook
Kapcsolódó bejegyzések
Az emlékezés nem maradhat el

Január 27-étnyilvánítottaaz ENSZ közgyűlésea holokauszt nemzetközi emléknapjává, ami egyben az auschwitzi koncentrációs tábor felszabadításának évfordulója. A hitleri Németország 1942. januárjában tette hivatalos politikává a

Elolvasom »