„Ezeket parancsolom néktek, hogy egymást szeressétek” (Jn15,17). A Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió tiszaburai gyülekezetében közel ötven fő vett részt különleges istentiszteleti alkalmunkon. Valóban különleges alkalom volt, hiszen Isten szeretetéről nem lehet általánosságokban beszélni.

„Jó, hogy Isten nem úgy lát bennünket, mint ahogyan mi látjuk egymást. Mi sokszor igazságtalanok, önzők vagyunk egymással szemben. Hajlamosak vagyunk pálcát törni egymás feje fölött, úgy hogy közben azt várjuk, hogy a mi hibáinkat nézzék el nekünk”, hangzott el az alkalmon.

„Erről ismeri meg mindenki, hogy az én tanítványaim vagytok, ha egymást szeretni fogjátok” (Jn13,35).

Ha szeretjük egymást, akkor nem a másik hibáira figyelünk, hanem az értékeire! Úgy, ahogyan Isten lát bennünket, értékesnek.

Surman László

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések
Matekverseny a Reményhírben

A Matematikában Tehetséges Gyermekekért (MATEGYE) Alapítvány az idei tanévben is megrendezi az ettől a tanévtől háromfordulós (iskolai, területi, országos) Zrínyi Ilona Matematikaversenyt. A versenyt

Elolvasom »
segitseg-kezek
Áldozatsegítés

Az áldozatsegítés jogintézménye olyan személyek támogatására jött létre, akik akár közvetlenül, akár közvetett módon, valamely bűncselekmény, illetve tulajdon elleni szabálysértés áldozataivá váltak. Célja,

Elolvasom »