verpeleti20150317_01

Január 24-én rendeztünk meg Verpeléten egy egész napos keresztény ifjúsági rendezvényt, kezdeményezésünket az MPE Országos Cigánymisszió támogatta.

A fiatalok számára kedvelt és örökzöld téma volt terítéken: Szerelem, tisztaság, szex – tabuk nélkül. Ezen a napon három igehirdetés hangzott el, Muzslai Gábor és Etelka vendégprédikátorok tolmácsolásában. A több mint száz összegyűlt fiatal, nagy érdeklődéssel figyelte, milyen kreatív módszerekkel szemléltette a házaspár az igei üzenetet. A jobb megértés érdekében a vállalkozóbb kedvű, és merészebb fiatalokat be is vonták a példák szemléltetésébe.

Boldogan vagy kifosztva? Az Isten szerinti szerelem és szexualitás. Délelőtt az emberi test működését ismerhették meg a fiatalok. Mi, miért történik velük, amikor elérik a pubertás kort.  Dopamin, endorfin, és más hasonló kémiai anyagok megjelenése okozza a változást a fiatalok szervezetében és életében. Azt is megtudhattuk, hogy miért jó, hogy Isten így teremtett bennünket, azaz hogy szolgálnak ezek javunkra a házasságban.

Harcra fel! A házasságért és nem a házasságig. Ezen a tanításon nagyon sok gyakorlati példát szolgáltattak arra, hogy hogyan maradhatunk tisztán a házasságért. Igen, a házasságért és nem a házasságig, hiszen a tisztaság iránti elkötelezettség nem szűnhet meg a házasságban éléskor sem. Ezek a korlátok nem akadályoznak, hanem megóvnak minket. Az aranyhal is „vágyakozik” megismerni az akváriumon kívül világot, de ha kivesszük a neki megfelelő környezetből, a vízből, akkor az életével játszunk- többek közt erről is meggyőződhetünk a gyakorlatban.

Házasodj meg és maradj hűséges! (hogyanok és miértek – beszélgetés). A délutáni utolsó igehirdetésben megtanultuk, hogy miért nem helyes az élettársi kapcsolat. A házasság és a hűség felelősséget kér, amit egyre kevesebb pár tud felvállalni a XXI. században. Menekülési utat akarnak hagyni maguknak, hogy bármikor kiléphessenek a kapcsolatból. Isten azonban nem akarja ezt. A keresztényeknek az Igéhez tanácsos igazítani életüket, és elfogadni az Ő útmutatását. Isten szövetségben gondolkodik, nem szerződésben.

            A nap végére kissé fáradtan, de sok gondolattal, döntéssel, és élménnyel tértek haza a fiatalok. Azóta is emlegetik, hogy mennyi mindent megértettek– hiszen ez egy tabuk nélküli nap volt. Hálásak vagyunk Istennek, és hálásak vagyunk a Muzslai házaspárnak szolgálatukért, ami nem volt hiábavaló.

Papp Zoltán

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések