ujev20160108_01

2016. januárjától kis szünet után újra folytatódik a heti rendszerességű nyírvasvári FÉK klub. Az új év a legtöbb ember számára mindig kicsit bizonytalan. Sokan tele vannak tervekkel, ötletekkel, gondolatokkal, hogyan lehet az élet több, boldogabb.

Az idei első klub témája is ez volt.  Mitől lesz az ember boldogabb? Hogyan lehet boldog az új év? Amikor az embereknek „Boldog újévet!” kívánunk, mire kell gondolni?

Ezeket a kérdéseket jártuk körbe a fiatalokkal, akik szívesen beszéltek arról, hogy ők mit gondolnak erről.

Hasznosak ezek a kérdések, mert ilyenkor mindig elhangzik egy-egy olyan gondolat, ami elárulja, hogy ezek a fiatalok már sok dolgot megtapasztaltak.

Megegyeztünk abban, hogy a boldogság nem elsősorban a pénzben, szerelemben, hatalomban vagy a családban van. A boldogságról a Biblia a lelki szegények kapcsán beszél, ” Boldogok a lelki szegények, mert övék a mennyek országa.” (Máté evangéliuma 5, 3) Lelki szegény az, akinek semmi más segítsége sincs csak Isten. Mert azok az emberek, akik sok fent említett dologgal rendelkeznek, ideig-óráig boldogok. De akiknek Isten a legnagyobb segítsége, azoknak örökké tartó, semmi mástól nem háborítható boldogság a jutalmuk.

A klubot játékkal kezdtük és zártuk, kíváncsian várjuk a folytatást és hogy mit tartogat számunkra a 2016-os év.

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések
vidamremenyhirgyermeknap
Vidám Reményhír Gyermeknap

Május 26-án, csodás napsütésben-, önfeledt gyermeki kacajtól volt hangos az Epreskerti óvoda udvara.  A “Vidám Reményhír Gyermeknap”elnevezésű programon, önfeledten játszottak együtt az Epreskerti

Elolvasom »
Minden élet számít

Szeretetszolgálatunkhoz többféle adományfelajánlás érkezik be a ruhákon, bútorokon át a műszaki cikkekig, és van olyan eset is, amikor a kedves adományozó nem csak

Elolvasom »