isaszeg-20130502_03

A „Környezettudatos fészek – új, 60 férőhelyes bölcsőde létesíte” projekt ünnepélyes megnyitója és alapkő-letételére május 2-án, a Pest megyei Isaszegen került sor.

Az újonnan épülő bölcsőde KMOP-4.5.2/A-2f-2009-0001 jelű pályázat keretében valósul meg. Az pályázatot az isaszegi Gábor Dénes Számítástechnikai és Informatikai Oktatóközpont nyújtotta be és nyert támogatást 2009-ben. A projekt megvalósítását 2012-ben a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió vette át, és vállalta annak kivitelezését.

A beruházás célja a térségi bölcsődei férőhelyek növelése, ezáltal a kisgyermekes anyák munkába való visszatérésének segítése.

Az ünnepséget megtisztelte jelenlétével Hatvani Miklós, Isaszeg város polgármestere is, aki nagy örömmel és bizalommal köszöntötte a beruházást. Beszédet mondott Pataky Albert, a Magyar Pünkösdi Egyház elnöke, valamint Durkó Albert, az MPE Országos Cigánymisszió vezetője is, aki bemutatta a 259 344 433 Ft támogatású projektet.

Durkó Albert misszióvezető bemutatta a jelenlévő helyi intézményvezetőknek, önkormányzati képviselőknek, családoknak az Országos Cigánymisszió széleskörű munkáját, az újonnan épülő „zöld” bölcsőde szükségességét. Durkó Albert elmondta: „A »Környezettudatos fészek – Új, 60 férőhelyes bölcsőde létesítése« című projekttel hozzájárulunk a régió hosszú távú versenyképességéhez, a demográfiailag növekvő térség és a régió társadalmi kohéziójának erősítéséhez, az esélyegyenlőség biztosításához. Bízunk benne, hogy a helyi és a környező települések önkormányzataival, intézményeivel szoros együttműködésben, sikerül céljainkat elérni, szolgáltatásainkkal, támogathatjuk a családok boldogulását.”

Az jövő számára üzenetet tartalmazó időkapszulát, az építkezés helyszínén, Hatvani Miklós, Durkó Albert és Pataky Albert együtt helyezték el, megőrizve ezzel néhány 2013. május 2-i emléket a jövő nemzedékei számára.

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések