A Segítő Szolgálat szegedi közösségi pszichiátriai ellátásának aktív szabadidő eltöltést támogató közösségi programja valósult meg június 4-én. A kliensek és hozzátartozóik egy keddi délelőttöt töltöttek a Szegedi Vadasparkban.

A Szegedi Vadaspark kedvelt turisztikai célpont a városban, évről-évre fejlesztik a parkot és az állatállományt, ráadásul kedvezményes belépőt is biztosítottak a csoportunk számára. Klienseink közül többen most először jártak az állatkertben, ahol mind az öt kontinens állatvilága szerepelteti magát. Bármerre fordultunk, érdekességet láttunk.

A Vadasparkba belépve a pingvinek medencéje volt az első állomás, utána kényelmesen sétálva bejártuk az egész parkot. A zöld, erdős környezet, a tágas állat kifutók tették kellemessé a sétát, a napi lépésszámra senkinek sem volt a délelőtt után gondja. A közönség kedvenc állata a zsiráf, az ázsiai elefánt és a fehér sörényű hím oroszlán volt. A kora nyári időszaknak köszönhetően több állatnak is született kicsinye az elmúlt időszakban, ezeket is megszemlélhettük, például: kecskegidák, őzgidák, kis tevék, törpevíziló bébi. Nagyon tetszett a csoportnak, hogy több kifutóban többféle állat is él egymással harmóniában: madarak, teknősök, majmok.

Az ilyen programok fő célja, hogy a kliensek a közösségünk tagjának érezhessék magukat, ami szemmel láthatóan sikerült is: kiscsoportokba verődve, kedélyesen beszélgetve mutogatták egymásnak a színes látnivalókat, összevárták egymást, ha valaki lemaradt.

A résztvevők fáradt lábakkal, de a természetközeli környezetben lelkileg feltöltődve fejezte be a vadasparki látogatását. A program után villamossal utazott a csoport a belváros felé, és már a jövő nyári kirándulásról kérdezgették a segítőiket.

Bejegyzés megosztása

Facebook

További friss híreink

Eseménynaptár

2024. június 13.
 • 2024. június 13. 17:00

  Esemény: Házi csoport Körösnagyharsány

  Helyszín: Körösnagyharsány, 5539 Magyarország


   

 • 2024. június 13. 17:00

  Esemény: Házi csoport Nyírpilis

  Helyszín: Nyírpilis, Magyarország


   

 • 2024. június 13. 17:00

  Esemény: Istentisztelet Hajdúhadház

  Helyszín: Hajdúhadház, Magyarország


   

 • 2024. június 13. 17:30

  Esemény: Házi csoport Mezőberény

  Helyszín: Mezőberény, 5650 Magyarország


   

 • 2024. június 13. 18:00

  Esemény: Házi csoport Kiskunmajsa

  Helyszín: Kiskunmajsa, 6120 Magyarország


   

 • 2024. június 13. 18:00

  Esemény: Házi csoport Kótaj

  Helyszín: Kótaj, Magyarország


   

 • 2024. június 13. 18:00

  Esemény: Házi csoport Mezőtárkány

  Helyszín: Mezőtárkány, 3375 Magyarország


   

 • 2024. június 13. 18:00

  Esemény: Házi csoport Rohod

  Helyszín: Rohod, 4563 Magyarország


   

 • 2024. június 13. 18:00

  Esemény: Ifjúsági alkalom Verpeléten

  Helyszín: Verpelét, Kossuth u. 24. Közösségi Ház


   

 • 2024. június 13. 18:00

  Esemény: Istentisztelet Egerben

  Helyszín: Eger, Malomárok u. 1.


   

Kövess bennünket közösségi oldalainkon is!

Kapcsolódó bejegyzések
Reményfilmek – Rohodi Istentiszelet

A Reményfilmek hetente jelentkező adásában a Pünkösdi Cigánymisszióhoz tartozó gyülekezetek alkalmait mutatjuk be YouTube-csatornánkon. Szervezetünk alappillére kezdetektőlfogva az a reménység, amit Istentől kaptunk, s

Elolvasom »
Vadasparki kirándulás

A Segítő Szolgálat szegedi közösségi pszichiátriai ellátásának aktív szabadidő eltöltést támogató közösségi programja valósult meg június 4-én. A kliensek és hozzátartozóik egy keddi

Elolvasom »