„Isten gondol ránk, olyan embereken keresztül is, mint ti vagytok”- köszönte meg azt az adománycsomagot egy Ukrajnában élő férfi, amit a Pünkösdi Cigánymisszió Szeretetszolgálatának munkatársai az ERDO keresztény segélyszervezet támogatásának köszönhetően tudtak eljuttatni a háború miatt nehéz helyzetbe került emberek részére.

Március 28-án immár negyedik alkalommal indult útjára a Pünkösdi Cigánymisszió Szeretetszolgálatának csapata, hogy ezúttal háromszázötven csomagot osszon szét Ukrajnában azok számára, akik a háború igazi vesztesei, sokan lettek munkanélküliek, másoknak az eddigi otthonukat kellett elhagyni, hogy elmeneküljenek a támadások elől.

Isten kegyelméből már negyedik alkalommal tudtunk több száz csomagot szétosztani a rászoruló embereknek.  A helyi viszonyokat látván úgy tapasztaljuk, hogy nagy szükség van a támogatásra, mert sokan egyáltalán nem tudnak dolgozni, vagy ha igen, akkor is nagyon kevés pénzért. Az élelmiszer mellett tettünk a csomagokba gyógyszert, gyertyát, akkumulátorról működő lámpákat is, amire szintén nagy szükség van az áramkimaradások miatt. Azok a szervezetek, akikkel együttműködünk nagyon segítőkészek, és lelkiismeretesek, ezért biztosak vagyunk abban, hogy a csomagok a valóban leginkább rászoruló emberekhez kerülnek” – emeli ki Kis István a Szeretetpontok országos koordinátora.  

A csomagok összeállítása, az adományosztás megszervezése a Kárpátaljai Második Esély Jótékonysági Alapítvány közreműködésével zajlik.

Azt látjuk, hogy sajnos az elmúlt hónapokban nem javult a helyzet, akik a háború előtt is szegénységben éltek, most még nehezebb helyzetben vannak. Nagy segítséget jelent számukra mind az élelmiszer, mind pedig a tisztálkodási szerek, gyógyszerek, amelyek a csomagban megtalálhatóak. Sok helyen tapasztalható szegénység, mert a család férfi tagjai sokszor nem kapnak munkát, vagy a besorozástól való félelmükben nem mernek dolgozni járni, így a családok kenyérkereső nélkül maradnak” – mesél a helyi viszonyokról László Sándor az alapítvány elnöke.

Akárcsak eddig minden alkalommal, a rászoruló helyi lakosok ezúttal is hálás szívvel fogadták az adományokat, gyakran többgyermekes családok számára nyújt segítséget a csomag tartalma. A tervek szerint a közeljövőben még további hasonló jellegű adományosztásra is sor kerül.

Bejegyzés megosztása

Facebook

További friss híreink

Eseménynaptár

2024. június 25.
 • 2024. június 25. 14:00

  Esemény: Házi csoport Nagydobsza

  Helyszín: Nagydobsza, 7985 Magyarország


   

 • 2024. június 25. 17:00

  Esemény: Házi csoport Kétegyházán

  Helyszín: Kétegyháza, Nagy S.u.12


   

 • 2024. június 25. 18:00

  Esemény: Egri házi csoport

  Helyszín: Eger, Verőszala u.


   

 • 2024. június 25. 18:00

  Esemény: Házi csoport Egerszóláton

  Helyszín: Egerszólát, Fő út 46.


   

 • 2024. június 25. 18:00

  Esemény: Házi csoport Kiskundorozsma

  Helyszín: Kiskundorozsma, Szeged, 6791 Magyarország


   

 • 2024. június 25. 18:00

  Esemény: Házi csoport Kótaj

  Helyszín: Kótaj, Magyarország


   

 • 2024. június 25. 18:00

  Esemény: Házi csoport Verpeléten

  Helyszín: Verpelét, Templom u. 3.


   

Kövess bennünket közösségi oldalainkon is!

Kapcsolódó bejegyzések
Reményfilmek – Porcsalmai Istentisztelet

A Reményfilmek hetente jelentkező adásában a Pünkösdi Cigánymisszióhoz tartozó gyülekezetek alkalmait mutatjuk be YouTube-csatornánkon. Szervezetünk alappillére kezdetektőlfogva az a reménység, amit Istentől kaptunk, s

Elolvasom »