vetomagakcio201204_03

Az MPE Országos Cigánymisszió által alapított Pünkösdi Cigánymisszió Szeretetszolgálata április közepén vetőmaggal segítette a Békés városában élő hátrányos helyzetűeket. A vetőmagprogram olyan családoknak nyújtott támogatást, akik már az elmúlt ősz folyamán felásták a kertjüket, készültek veteményezni.

A Szeretetszolgálat új kezdeményezésének célja az volt, hogy a rászorulók ne csak egyszeri segélyt kapjanak, hanem olyan támogatást, amely által saját maguk gondoskodhatnak élelmiszerük, zöldségük megterméséről.

Az Országos Cigánymisszió 12 családnak juttatott el otthonába vetőmagcsomagot, amely 100 szem mini burgonyát, zöldbabot, zöldborsót, dughagymát, fokhagymát, retket, répát, petrezselymet, saláta magokat tartalmazott.

A minőségi vetőmagokat Békési Endre, Krizsanyik Győző és Adamik László munkatársak adták át, akik elbeszélgettek a családtagokkal, hangsúlyozva, hogy az elvetett magra Isten áldása a legfontosabb, hiszen Ő többszörösen meg tudja sokasítani a termést.

A Szeretetszolgálat munkatársai örömmel tapasztalták, hogy több helyen kisebb mintagazdaságot valósítottak meg a szorgos kezek.

A 2012-ben először induló vetőmagprogram azokat szólította meg, akik megtették az első lépést, előkészítették a talajt, azonban nem állt módjukban a vetnivaló megvásárlása. A kezdeményezők szerint 2013-ban már többen csatlakozhatnak a programhoz, ha már idén ősszel felkészülnek a vetésre.

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések