Buvári Andrásnét, Mária nénit köszöntöttük fel szeptember 29-én 101. születésnapja alkalmából.

Isten különleges áldásának tekintjük itt Pécsen a 90. év feletti időseinket. Ők azok, akik nagy élettapasztalattal és szeretettel vannak felénk, szeretteik felé, rokonaik, ismerőseik és szomszédjaik felé. Mindig jókedvvel és a mesélés örömével tekintenek vissza eddig megtett életútjukra. Szeretjük hallgatni meséiket, történeteiket, legyen az akár szomorú vagy vidám.

Miért is tartjuk különleges áldásnak? A Zsoltárok könyvében van leírva a 90. rész 10. versében: „Életünk ideje hetven esztendő, vagy ha több, nyolcvan esztendő, és nagyobb részük hiábavaló fáradság, olyan gyorsan eltűnik, mintha repülnénk.”

Mária néninél is láthattuk azt a szeretetet és kedvességet, ami miatt nagyon szeretjük időseinket. Mesélt lányairól, unokáiról és dédunokáiról, fényképeket mutatott nekünk, és ami nagyon megfogott engem, az az volt, hogy a tavalyi év végén és ez év elején volt egy gondozónője, Anna, akit nagyon szeretett. Tudta, hogy kismama, és számon tartotta, hogy a kisbaba már biztos megszületett. Amíg ott voltunk nála, a legfőbb gondolata az volt, hogy küldjön valamit Annának, hiszen nagyon szerették egymást. Amikor nézegettük a fényképeit, kivett egyet, amin ő is rajta volt, pár sort írt rá, megkért bennünket, hogy jutassuk el, adjuk oda, az ő Annájának.

Szűcs Mátyásné
Telephelyvezető

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések
Matekverseny a Reményhírben

A Matematikában Tehetséges Gyermekekért (MATEGYE) Alapítvány az idei tanévben is megrendezi az ettől a tanévtől háromfordulós (iskolai, területi, országos) Zrínyi Ilona Matematikaversenyt. A versenyt

Elolvasom »
segitseg-kezek
Áldozatsegítés

Az áldozatsegítés jogintézménye olyan személyek támogatására jött létre, akik akár közvetlenül, akár közvetett módon, valamely bűncselekmény, illetve tulajdon elleni szabálysértés áldozataivá váltak. Célja,

Elolvasom »