2016. május 26-án rendeztük meg a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió 20 éves jubileumi ünnepségét. Köszönjük mindazoknak, akik megtiszteltek jelenlétükkel, és velünk együtt emlékeztek, ünnepelték a Misszió indulását, fejlődését, jelenét!

A jubileumi évben hálás szívvel tekintünk vissza az elmúlt két évtizedre. Ennek emlékeképp egy különleges és  jubileumi emlékkiadványt is bemutattunk a tegnapi napon, melynek előszavát Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere írta. Az ünnepi kötet összefoglalja a misszió kialakulásának történetét, a mérföldköveket, az elhívásunkat, és bemutatja a jelenünket, a prosperáló szervezetet.

Az ünnepi rendezvényent a cigányhimnusz eléneklésével nyitottuk meg, majd a Remenyhír Intézmény Epreskerti óvodásainak a műsora következett. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának képviseletében Rácz Tibor tolmácsolta Langerné Victor Katalin, a társadalmi felzárózásért felelős helyettes államtitkár köszöntő szavait. A 20 éves szervezetet köszöntötte még Dankó Béla, országgyűlési képviselő,  Izsó Gábor, Békés város polgármestere, Pataky Albert egyházelnök.

A továbbiakban Durkó Albert visszaemlékezését és értékelését hallottuk, Surman László, az MPE OCM vezető presbitere ismertette a történeti hátteret,  majd Kiss Beáta bemutatta a prosperáló szervezet jelenét.

„Ében-Háézer, azaz mindeddig megsegített minket az Úr. – hangsúlyozta beszédében Durkó Albert misszióvezető. Meggyőződéssel valljuk ma is, hiszen csak ezzel a reménységgel érhetjük el a misszió célját: minél több embert elérjünk és segítsünk; hogy feladatunkat betöltve a társadalom építő tagjai legyünk. Istentől kapott küldetésként vettük a cigányok között végzett szolgálatot, Jézus Krisztus örömüzenetének hirdetése által,  ami egész eletet átformáló erővel bír. Húsz éve már, hogy segítő munkát végzünk a hazai és határon túli cigányság és rászoruló emberek felé. az egész társadalmat érintő tapasztalatainkat, céljainkat és terveinket szeretnénk megosztani jelenlegi és leendő támogató partnereinkkel, segíteni akaró személyekkel,  hogy együtt még többet tehessünk.

A programot Horváth Elek nagybőgőművész és Bánfy Miklós zongoraművész jazz dallamokkal színesítették.

A jubileumi ünnepséget megtisztelték jelenlétükkel Csarnai Judit, a Békés Megyei Kormányhivatal Békési Járási Hivatalának hivatalvezetője, Tárnok Lászlóné Békés Város jegyzője, intézményvezetők, lelkészek és együttműködő partnerek.

Petrás Hanna

Bejegyzés megosztása

Facebook

További friss híreink

Eseménynaptár

2024. február 27.
 • 2024. február 27. 14:00

  Esemény: Házi csoport Nagydobsza

  Helyszín: Nagydobsza, 7985 Magyarország


   

 • 2024. február 27. 17:00

  Esemény: Házi csoport Kétegyházán

  Helyszín: Kétegyháza, Nagy S.u.12


   

 • 2024. február 27. 18:00

  Esemény: Egri házi csoport

  Helyszín: Eger, Verőszala u.


   

 • 2024. február 27. 18:00

  Esemény: Házi csoport Egerszóláton

  Helyszín: Egerszólát, Fő út 46.


   

 • 2024. február 27. 18:00

  Esemény: Házi csoport Kiskundorozsma

  Helyszín: Kiskundorozsma, Szeged, 6791 Magyarország


   

 • 2024. február 27. 18:00

  Esemény: Házi csoport Kótaj

  Helyszín: Kótaj, Magyarország


   

 • 2024. február 27. 18:00

  Esemény: Házi csoport Verpeléten

  Helyszín: Verpelét, Templom u. 3.


   

Kövess bennünket közösségi oldalainkon is!

Kapcsolódó bejegyzések
Reményfilmek – Kótaji Istentisztelet

A Reményfilmek hetente jelentkező adásában a Pünkösdi Cigánymisszióhoz tartozó gyülekezetek alkalmait mutatjuk be YouTube-csatornánkon. Szervezetünk alappillére kezdetektőlfogva az a reménység, amit Istentől kaptunk, s

Elolvasom »