2016. május 26-án rendeztük meg a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió 20 éves jubileumi ünnepségét. Köszönjük mindazoknak, akik megtiszteltek jelenlétükkel, és velünk együtt emlékeztek, ünnepelték a Misszió indulását, fejlődését, jelenét!

A jubileumi évben hálás szívvel tekintünk vissza az elmúlt két évtizedre. Ennek emlékeképp egy különleges és  jubileumi emlékkiadványt is bemutattunk a tegnapi napon, melynek előszavát Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere írta. Az ünnepi kötet összefoglalja a misszió kialakulásának történetét, a mérföldköveket, az elhívásunkat, és bemutatja a jelenünket, a prosperáló szervezetet.

Az ünnepi rendezvényent a cigányhimnusz eléneklésével nyitottuk meg, majd a Remenyhír Intézmény Epreskerti óvodásainak a műsora következett. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának képviseletében Rácz Tibor tolmácsolta Langerné Victor Katalin, a társadalmi felzárózásért felelős helyettes államtitkár köszöntő szavait. A 20 éves szervezetet köszöntötte még Dankó Béla, országgyűlési képviselő,  Izsó Gábor, Békés város polgármestere, Pataky Albert egyházelnök.

A továbbiakban Durkó Albert visszaemlékezését és értékelését hallottuk, Surman László, az MPE OCM vezető presbitere ismertette a történeti hátteret,  majd Kiss Beáta bemutatta a prosperáló szervezet jelenét.

„Ében-Háézer, azaz mindeddig megsegített minket az Úr. – hangsúlyozta beszédében Durkó Albert misszióvezető. Meggyőződéssel valljuk ma is, hiszen csak ezzel a reménységgel érhetjük el a misszió célját: minél több embert elérjünk és segítsünk; hogy feladatunkat betöltve a társadalom építő tagjai legyünk. Istentől kapott küldetésként vettük a cigányok között végzett szolgálatot, Jézus Krisztus örömüzenetének hirdetése által,  ami egész eletet átformáló erővel bír. Húsz éve már, hogy segítő munkát végzünk a hazai és határon túli cigányság és rászoruló emberek felé. az egész társadalmat érintő tapasztalatainkat, céljainkat és terveinket szeretnénk megosztani jelenlegi és leendő támogató partnereinkkel, segíteni akaró személyekkel,  hogy együtt még többet tehessünk.

A programot Horváth Elek nagybőgőművész és Bánfy Miklós zongoraművész jazz dallamokkal színesítették.

A jubileumi ünnepséget megtisztelték jelenlétükkel Csarnai Judit, a Békés Megyei Kormányhivatal Békési Járási Hivatalának hivatalvezetője, Tárnok Lászlóné Békés Város jegyzője, intézményvezetők, lelkészek és együttműködő partnerek.

Petrás Hanna

Bejegyzés megosztása

Facebook

További friss híreink

Eseménynaptár

2023. április 1.
 • 2023. április 1. 09:00

  Esemény: Igehirdetés Gyulán a börtönben

  Helyszín: Gyula


   

 • 2023. április 1. 14:00

  Esemény: Istentisztelet Nagydobsza

  Helyszín: Nagydobsza, 7985 Magyarország


   

 • 2023. április 1. 16:00

  Esemény: Házi csoport Nyírpilis

  Helyszín: Nyírpilis, Magyarország


   

 • 2023. április 1. 17:00

  Esemény: Házi csoport Debrecen

  Helyszín: Debrecen, Magyarország


   

 • 2023. április 1. 17:00

  Esemény: Házi csoport Hevesaranyos

  Helyszín: Hevesaranyos, 3322 Magyarország


   

 • 2023. április 1. 17:00

  Esemény: Házi csoport Kápolna

  Helyszín: Kápolna, 3355 Magyarország


   

 • 2023. április 1. 18:00

  Esemény: Házi csoport Demecser

  Helyszín: Demecser, 4516 Magyarország


   

 • 2023. április 1. 18:00

  Esemény: Istentisztelet Kótaj

  Helyszín: Kótaj, Magyarország


   

 • 2023. április 1. 18:00

  Esemény: Istentisztelet Szajlán

  Helyszín: Szajla, Fenyves u. 17.


   

Kövess bennünket közösségi oldalainkon is!

Kapcsolódó bejegyzések
Jób története

Minden héten vasárnap láthatják a nézők a DIKH TV műsorán a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió munkáját, szolgálatát bemutató sorozatot. Az adás tartalmából

Elolvasom »