semjen_bemerites_2020_05

A Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió Semjéni Gyülekezete tartott bemerítést 2020. 08. 29-én, a gyülekezet udvarán.

Isten örömhírét megismerve 22 ember jutott arra az elhatározásra, hogy saját döntésük alapján el kívánják kötelezni magukat Jézus Krisztus mellett. Régi, bűnös életüket szimbolikusan eltemethették, ezt jelképezi ugyanis a bemerítés. Bűnös emberként merültek a víz alá, és megtisztult, újjászületett emberként tértek vissza a víz alól. Ennek a szavakba nem önthető eseménynek lehetett tanúja a jelenlevő mintegy 50 ember.

A megtérőket Danó Gusztáv, lelkipásztor és Papp Zoltán merítették a víz alá. Előtte Balogh Miklós lelkipásztor hirdette az Örömhírt Naámán csodálatos gyógyulásán keresztül (2Királyok 5, 1-19), valamint Péter apostol szavai által: „Térjetek meg, és keresztelkedjetek meg valamennyien Jézus Krisztus nevében, bűneitek bocsánatára, és megkapjátok a Szentlélek ajándékát. Mert tiétek ez az ígéret és gyermekeiteké, sőt mindazoké is, akik távol vannak, akiket csak elhív magának az Úr, a mi Istenünk.” (ApCsel 2,38-39)

Bejegyzés megosztása

Facebook
Email
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések