bortonfolyoso

Mióta rendszeresen járok a Békés Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetbe, Gyulára, hogy ott kis csoportoknak tartsak istentiszteleteket, azóta tapasztalatból tudom, hogy a börtönökben is vannak olyan személyek, akik olvassák Isten beszédét, a Bibliát.

Legutóbb egy előzetes letartóztatásban lévő fiatallal beszéltem Isten Igéjéből arról a próféciáról, ami Krisztus születéséről szól Ézsaiás próféta könyvének 9,5-6 szakaszában: „Mert egy gyermek születik nekünk, fiú adatik nekünk. Az uralom az ő vállán lesz, és így fogják nevezni: Csodálatos Tanácsos, Erős Isten, Örökkévaló Atya, Békesség Fejedelme! Uralma növekedésének és a békének nem lesz vége Dávid trónján és országában, mert megerősíti és megszilárdítja törvénnyel és igazsággal mostantól fogva mindörökké. A Seregek Urának féltő szeretete viszi véghez ezt!” A fiatalember őszintén és érdeklődően beszélgetett a témáról.

Egy női csoport is bejött, akik szintén figyelmesek voltak, amikor velük is Ézsaiás üzenetéről beszélgettem. Egyikükről kiderült, hogy Biblia ismereti vetélkedőn 3. lett. Adtam neki ajándékba egy Bibliát, amit a Magyar Bibliatársulat adományozott Missziónknak börtönmissziós célokra.

Összességében elmondható, hogy vannak olyan emberek, akik bár olvassák a Bibliát és talán még imádkoznak is, mégis rossz útra térnek, így kerülnek börtönbe. Miért van ez? Jézus megmondta, ahogy olvashatjuk a Máté 7,26-27-ben: „Aki pedig hallja tőlem ezeket a beszédeket, de nem cselekszi, hasonló a bolond emberhez, aki homokra építette a házát. És ömlött a zápor, és jöttek az árvizek, tomboltak a szelek, és beleütköztek abba a házba; és az összedőlt, és teljesen elpusztult.”​

Nem elég tehát hallgani Jézus szavait, meg is kell tenni, amit mond ahhoz, hogy megállhassunk a gonosszal szemben.

(A kép csak illusztráció, nem az adott eseményen készült.)

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések
Együtt segíteni szeretettel

A Pünkösdi Cigánymisszió Szeretetszolgálata egész évben szorgosan tevékenykedik. Az adományok be- és kivitele mindennapos feladat, hiszen hetente kérnek segítséget e-mailen és telefonon keresztül,

Elolvasom »