BalatonNet2014(3)_0

Idén 2014. augusztus 20-24. között került megrendezésre Balatonszemesen a Nemzetközi Evangéliumi Találkozó, melynek része a Missziós Expó. Az expón több missziós szervezet képviseltette magát, köztük a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió is.

A kiállítás során az érdeklődőknek lehetőségük volt betekinteni egy-egy szervezet életébe, működésébe. Magyarországon egyre több gyülekezet és csoport foglalkozik misszióval és mindenki a maga elhívásának megfelelően próbálja betölteni feladatát. Ez a hét során kifejezetten érzékelhető volt.

Minden látogató találkozhatott könyv és irat misszióval, több ifjúsági és gyermek missziós szervezettel, még keresztény motorosokkal is, továbbá olyan szervezetekkel, akik nagy hangsúlyt fektetnek a fizikai és lelki sérült emberekkel való foglalkozásra.

Az MPE Országos Cigánymisszió két munkatársa, Kisházi Tímea és Rácz Henrietta mutatta a Misszió munkáját az érdeklődőknek.

Sok értékes gondolat és jó kapcsolat született a találkozó során. A kiállítók részt vehettek a Balaton-Net programjain, a korai reggeli áhítatokon, zenés istentiszteleteken és előadásokon, melyek mindenki számára építőek voltak. Külön öröm volt számunkra, hogy a hét végéhez közeledve megjelent egy közös kiadvány „Együtt a Küldetésben” címmel. A kiadványban megismerhetünk minden kiállító szervezetet, akik elkötelezettek az Istentől kapott feladat végrehajtásában. A szervezetek között bemutatkozik a magyarországi protestáns egyházak cigánymisszióinak összefogása is, valamint közös negyedévente megjelenő lapjuk a TÜKÖR, a Cigány Módszertani és Kutató Központ kiadásában.

A füzet segít egy átfogó kép kialakításában, arról, hogy kik, milyen missziós tevékenységgel foglalkoznak ma, Magyarországon.

Bejegyzés megosztása

Facebook

További friss híreink

Eseménynaptár

2023. március 31.
 • 2023. március 31. 17:00

  Esemény: Házi csoport Battonya

  Helyszín: Battonya, Magyarország


   

 • 2023. március 31. 17:00

  Esemény: Házi csoport Kevermesen

  Helyszín: Kevermes, Felszabadulás u.23.


   

 • 2023. március 31. 17:00

  Esemény: Házi csoport Kótaj

  Helyszín: Kótaj, Magyarország


   

 • 2023. március 31. 18:00

  Esemény: Házi csoport Ibrány

  Helyszín: Ibrány, 4484 Magyarország


   

 • 2023. március 31. 18:00

  Esemény: Házi csoport Kerecsenden

  Helyszín: Kerecsend, Pataki u.


   

 • 2023. március 31. 18:00

  Esemény: Házi csoport Piricse

  Helyszín: Piricse, 4375 Magyarország


   

 • 2023. március 31. 18:00

  Esemény: Istentisztelet Kompolton

  Helyszín: Kompolt, Deák F. u. 2.


   

 • 2023. március 31. 19:00

  Esemény: Házi csoport Zákányszék

  Helyszín:


   

Kövess bennünket közösségi oldalainkon is!

Kapcsolódó bejegyzések
Jób története

Minden héten vasárnap láthatják a nézők a DIKH TV műsorán a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió munkáját, szolgálatát bemutató sorozatot. Az adás tartalmából

Elolvasom »