BalatonNet2014(3)_0

Idén 2014. augusztus 20-24. között került megrendezésre Balatonszemesen a Nemzetközi Evangéliumi Találkozó, melynek része a Missziós Expó. Az expón több missziós szervezet képviseltette magát, köztük a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió is.

A kiállítás során az érdeklődőknek lehetőségük volt betekinteni egy-egy szervezet életébe, működésébe. Magyarországon egyre több gyülekezet és csoport foglalkozik misszióval és mindenki a maga elhívásának megfelelően próbálja betölteni feladatát. Ez a hét során kifejezetten érzékelhető volt.

Minden látogató találkozhatott könyv és irat misszióval, több ifjúsági és gyermek missziós szervezettel, még keresztény motorosokkal is, továbbá olyan szervezetekkel, akik nagy hangsúlyt fektetnek a fizikai és lelki sérült emberekkel való foglalkozásra.

Az MPE Országos Cigánymisszió két munkatársa, Kisházi Tímea és Rácz Henrietta mutatta a Misszió munkáját az érdeklődőknek.

Sok értékes gondolat és jó kapcsolat született a találkozó során. A kiállítók részt vehettek a Balaton-Net programjain, a korai reggeli áhítatokon, zenés istentiszteleteken és előadásokon, melyek mindenki számára építőek voltak. Külön öröm volt számunkra, hogy a hét végéhez közeledve megjelent egy közös kiadvány „Együtt a Küldetésben” címmel. A kiadványban megismerhetünk minden kiállító szervezetet, akik elkötelezettek az Istentől kapott feladat végrehajtásában. A szervezetek között bemutatkozik a magyarországi protestáns egyházak cigánymisszióinak összefogása is, valamint közös negyedévente megjelenő lapjuk a TÜKÖR, a Cigány Módszertani és Kutató Központ kiadásában.

A füzet segít egy átfogó kép kialakításában, arról, hogy kik, milyen missziós tevékenységgel foglalkoznak ma, Magyarországon.

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések
Együtt segíteni szeretettel

A Pünkösdi Cigánymisszió Szeretetszolgálata egész évben szorgosan tevékenykedik. Az adományok be- és kivitele mindennapos feladat, hiszen hetente kérnek segítséget e-mailen és telefonon keresztül,

Elolvasom »