keresztenynepfoiskola_nyaritabor_2013_04

Az MPE Országos Cigánymisszió, valamint a Reményhír Alapítvány által indított Keresztény Népfőiskola a gyulai bibliaiskolába járó tanulói részére szervezett nyári tábort szervezett. A táborra 2013. július 1-5. között került sor, melynek helyszíne a Kecel mellett található Életház Alapítvány fenntartásában álló ingatlan volt. A táborban 14 tanulónk tudott részt venni.

Maga a helyszín a településtől kissé messzebb található, a melegben kellemesen hűvös épület pedig remek helynek bizonyult a tanuláshoz. Elég mozgalmasan teltek a napok. Naponta, délelőtt és délután voltak az előadások, de előfordult olyan is, amikor még vacsora után is folytatódtak ezek az alkalmak. A tanításokat zenés dicsőítéssel kezdtük, így hangolva szívünket Isten üzenetének befogadására.

A tanulás mellett azonban a pihenésre is próbáltunk időt szánni, a hét folyamán kétszer is tettünk látogatást a közeli településen, Soltvadkerten.

A tanárok a megszokottól eltérően szinte a tábor egész ideje alatt a résztvevőkkel voltak, így volt lehetőség a személyes kérdések megbeszélésére is, ezáltal volt lehetőség hétköznapi szituációban meglátni, illetve közelebbről megismerni egymást, ami segíti a valódi tanítványi kapcsolat kialakulását.

A hét előadásinak témái a következők voltak: Atyaság (egy ötrészes előadás sorozat utolsó előadása), Szent Sátor, Isten jelenlétébe menetel, Kegyelmi ajándékok, Dicsőítés és imádat.

Az alapítvány több munkatársa is részt vett az előadásokon és elmondásaik alapján ők is sok olyan ismeretre tettek szert, amit eddig nem tudtak. Ráadásul sokat segítettek a táborozóknak, hogy minél otthonosabban és kényelmesebben érezzék magukat. Ezúton is szeretnénk megköszönni lelkes segítségüket, életükre és munkájukra Isten gazdag áldását kívánjuk!

Nagyon hálásak vagyunk Istennek, hogy ezekben a témákban kiváló oktatóktól hallhattunk olyan üzeneteket, amelyek reményeink szerint az egész életünkre kihatással lesznek.

A Keresztény Népfőiskola táboroztatásának nincs vége ezzel a táborral, tervezzük a folytatást! Jövőre szeretnénk egy hasonló elgondolású tábort szervezni, ahova várjuk azokat is, akik nem tudtak részt venni az idei táborban.

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések
Együtt segíteni szeretettel

A Pünkösdi Cigánymisszió Szeretetszolgálata egész évben szorgosan tevékenykedik. Az adományok be- és kivitele mindennapos feladat, hiszen hetente kérnek segítséget e-mailen és telefonon keresztül,

Elolvasom »