knf-paks20121013_01

Az MPE Országos Cigánymisszióhoz kapcsolódó Keresztény Népfőiskola tizenhat éves pályafutása alatt átélt számos vizsgát és bizonyítványosztást, így hát ez az idei évben se volt másként.

2012. október 13-án, szombaton tíz tanuló érkezett izgalommal telve a Paksi Pünkösdi Gyülekezet Kereszt utcai épületébe, hogy számot adjanak a három év alatt megszerzett tudásukról. A vizsga egy írásbeli számonkéréssel kezdődött, melyen mindenki sikeresen átment. Ezt követte a vizsgabizottság előtt való szóbeli számadás. A vizsgabizottság tagjai, igen szigorúan, de mégis igazságosan osztályozták a hallgatókat. Mindenki sikeres vizsgát tett és most már boldog tulajdonosai egy „Lelkészi munkatárs” belső használatú bizonyítványnak. Mindannyian lelkesen várják a folytatást. Nyilatkozataikból és tapasztalataik alapján nem bánták, hogy elvégezték ezt a képzést, sőt.

Feleleteik alapján jól mérhető és érzékelhető volt az, hogy hogyan formált embereket Isten akár egy év alatt is. Észrevehető volt, hogy a Bibliát már nem csak olvassák, hanem sokkal inkább megélik. Megismerkedtek olyan Bibliai ismeretekkel, összefüggésekkel, amiket önmaguktól nem biztos, hogy megkaptak volna, és most önként adhatják ezt tovább. Megtanulták, hogy a dolgokat mindig több oldalról kell vizsgálni, és fontos, hogy legyenek kérdéseik. Legyenek alaposak, főleg ha az, az Isten Igéjére vonatkozik.

A Keresztény Népfőiskola sajátossága, hogy a hallgató és a tanár között egy olyan belsőséges kapcsolat alakult ki, ami túlmutat szimpla ismeret átadáson. A hallgatók bizalommal tudtak fordulni oktatóikhoz, akik életükkel is példaként álltak előttük.

Ezen a későbbiekben sem szeretnénk változtatni és ennek az sem szab gátat, hogy a Keresztény Népfőiskola helyszínt vált és Paks helyet Gyulán fog folytatódni az oktatás, ahova szeretettel várjuk mindazok jelentkezését, akik szeretnének átfogóbb és mélyebb Bibliai ismereteket szerezni.

A képzés novemberben indul, a jelentkezés nincs korhoz kötve.

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések
vidamremenyhirgyermeknap
Vidám Reményhír Gyermeknap

Május 26-án, csodás napsütésben-, önfeledt gyermeki kacajtól volt hangos az Epreskerti óvoda udvara.  A “Vidám Reményhír Gyermeknap”elnevezésű programon, önfeledten játszottak együtt az Epreskerti

Elolvasom »
Minden élet számít

Szeretetszolgálatunkhoz többféle adományfelajánlás érkezik be a ruhákon, bútorokon át a műszaki cikkekig, és van olyan eset is, amikor a kedves adományozó nem csak

Elolvasom »