jelenlet-komlo-202101_01

A január hónap a várakozásoknak megfelelően igen mozgalmas volt a kömlői Jelenlét Pontban. Folytatódtak a már korábban rendszeressé vált találkozások, beszélgetések a gyerekekkel és felnőttekkel egyaránt.

A karácsonyi ünnep a családok anyagi helyzetén erős nyomot hagyott egész január hónapra, ezért sokan fordultak hozzánk segítséget kérve. Lehetőségeinkhez mérten örömmel segítettünk élelmiszerrel, tápszerrel, pelenkával, gyógyszerrel, illetve brikett fűtőanyaggal a rászoruló családoknak.

A faluban jelenleg csak nálunk van közösségi használatú mosási-szárítási lehetőség, amit olyannyira használtak az emberek, hogy egy második mosógépet is üzembe kellett helyeznünk. Az emberek hálásak a lehetőségért, és jó együttműködés alakult ki a mosások ütemezését tekintve.

Február 1-jével indul a Fókuszban a Gyermek Program, ami a gyermekek életének első ezer napjára vonatkozóan hoz új intézkedéseket és szemléletmódot. Csapatunk új kollégákkal bővült, akik családmentori feladatokat fognak ellátni azoknál a családoknál, ahol óvodásnál fiatalabb gyermek él. Kollégáink februárban képzésen vesznek részt, amelynek során elsajátítják azt a szaktudást, aminek segítségével szakszerű tanácsokat tudnak adni az érintett kisgyermekek szüleinek.

Sikerült beszerezni a hangszereket a Szimfónia zenei program beindításához, amelyben az oktatás februárban indul. Több mint negyven gyermek jelentkezett az oktatásra, így örömteli kihívással nézünk szembe az órarend kialakításakor.

Fontos lépés történt a község lakóinak foglalkoztatását elősegítendő. Felvettük a kapcsolatot egy egri munkaerő közvetítő céggel, és munkatársunk tartott egy lakossági tájékoztatót az általuk felvázolt lehetőségeknek megfelelően. Ennek folyamán jól jövedelmező és stabil munkahelyre pályázik első körben már több mint húsz ember.

Munkánk egyre szélesebb körűvé válik, egyre több munkatárssal és egyre több embert elérve. Bízunk benne, hogy a Jelenlét Pont áldás lesz az egész kömlői közösség számára!

Abdul Ádám

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések
Együtt segíteni szeretettel

A Pünkösdi Cigánymisszió Szeretetszolgálata egész évben szorgosan tevékenykedik. Az adományok be- és kivitele mindennapos feladat, hiszen hetente kérnek segítséget e-mailen és telefonon keresztül,

Elolvasom »