jelenlet-komlo-202101_01

A január hónap a várakozásoknak megfelelően igen mozgalmas volt a kömlői Jelenlét Pontban. Folytatódtak a már korábban rendszeressé vált találkozások, beszélgetések a gyerekekkel és felnőttekkel egyaránt.

A karácsonyi ünnep a családok anyagi helyzetén erős nyomot hagyott egész január hónapra, ezért sokan fordultak hozzánk segítséget kérve. Lehetőségeinkhez mérten örömmel segítettünk élelmiszerrel, tápszerrel, pelenkával, gyógyszerrel, illetve brikett fűtőanyaggal a rászoruló családoknak.

A faluban jelenleg csak nálunk van közösségi használatú mosási-szárítási lehetőség, amit olyannyira használtak az emberek, hogy egy második mosógépet is üzembe kellett helyeznünk. Az emberek hálásak a lehetőségért, és jó együttműködés alakult ki a mosások ütemezését tekintve.

Február 1-jével indul a Fókuszban a Gyermek Program, ami a gyermekek életének első ezer napjára vonatkozóan hoz új intézkedéseket és szemléletmódot. Csapatunk új kollégákkal bővült, akik családmentori feladatokat fognak ellátni azoknál a családoknál, ahol óvodásnál fiatalabb gyermek él. Kollégáink februárban képzésen vesznek részt, amelynek során elsajátítják azt a szaktudást, aminek segítségével szakszerű tanácsokat tudnak adni az érintett kisgyermekek szüleinek.

Sikerült beszerezni a hangszereket a Szimfónia zenei program beindításához, amelyben az oktatás februárban indul. Több mint negyven gyermek jelentkezett az oktatásra, így örömteli kihívással nézünk szembe az órarend kialakításakor.

Fontos lépés történt a község lakóinak foglalkoztatását elősegítendő. Felvettük a kapcsolatot egy egri munkaerő közvetítő céggel, és munkatársunk tartott egy lakossági tájékoztatót az általuk felvázolt lehetőségeknek megfelelően. Ennek folyamán jól jövedelmező és stabil munkahelyre pályázik első körben már több mint húsz ember.

Munkánk egyre szélesebb körűvé válik, egyre több munkatárssal és egyre több embert elérve. Bízunk benne, hogy a Jelenlét Pont áldás lesz az egész kömlői közösség számára!

Abdul Ádám

Bejegyzés megosztása

Facebook

További friss híreink

Eseménynaptár

2024. február 23.
 • 2024. február 23. 13:30

  Esemény: Igehirdetés Gyulán a börtönben

  Helyszín: Gyula


   

 • 2024. február 23. 17:00

  Esemény: Házi csoport Battonya

  Helyszín: Battonya, Magyarország


   

 • 2024. február 23. 17:00

  Esemény: Házi csoport Kevermesen

  Helyszín: Kevermes, Felszabadulás u.23.


   

 • 2024. február 23. 17:00

  Esemény: Házi csoport Kótaj

  Helyszín: Kótaj, Magyarország


   

 • 2024. február 23. 18:00

  Esemény: Házi csoport Ibrány

  Helyszín: Ibrány, 4484 Magyarország


   

 • 2024. február 23. 18:00

  Esemény: Házi csoport Kerecsenden

  Helyszín: Kerecsend, Pataki u.


   

 • 2024. február 23. 18:00

  Esemény: Házi csoport Piricse

  Helyszín: Piricse, 4375 Magyarország


   

 • 2024. február 23. 18:00

  Esemény: Istentisztelet Kompolton

  Helyszín: Kompolt, Deák F. u. 2.


   

 • 2024. február 23. 19:00

  Esemény: Házi csoport Zákányszék

  Helyszín:


   

Kövess bennünket közösségi oldalainkon is!

Kapcsolódó bejegyzések
Reményfilmek – Kótaji Istentisztelet

A Reményfilmek hetente jelentkező adásában a Pünkösdi Cigánymisszióhoz tartozó gyülekezetek alkalmait mutatjuk be YouTube-csatornánkon. Szervezetünk alappillére kezdetektőlfogva az a reménység, amit Istentől kaptunk, s

Elolvasom »
Fókuszban a testi-lelki egészség

Izgalmas és tartalmas információkkal gazdagodtak a résztvevők a Lélekben rendben című programsorozat újabb állomásán, amelynek ezúttal is a Pünkösdi Cigánymisszió békési központja adott

Elolvasom »