DurkoAlbert

A Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió vezetőségének állásfoglalása az április 30-án bejelentett kijárási tilalom enyhítésével, valamint a hozzátartozó gyülekezetek, közösségi gyakorlásával kapcsolatban.

„Fokozatosan, szigorú menetrend mellett, a koronavírus-fertőzés területi különbségeire is tekintettel újra indítható az élet Magyarországon és május 4-től enyhítik a kijárási korlátozásokat” – közölte Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter április 30-án, csütörtökön.

A Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió vezetőiként már nagyon várjuk, hogy ismét megnyithassuk imaházaink ajtaját a gyülekezetek előtt, de továbbra is nagy hangsúlyt kell fektetnünk az emberek egészségének védelmére, és a járványveszély megfékezésére.

Ennek értelmében a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió vezetősége, megfontolva az Operatív Törzs és Müller Cecília tisztifőorvos asszony által kiadott szigorú rendelkezéseket, valamint azok betartására vonatkozó gyülekezeti lehetőségeinket, illetve a koronavírus-helyzet magyarországi alakulásának eshetőségeit, a következő állásfoglalást tesszük:

A Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszióhoz tartozó gyülekezetek a továbbiakban is az online felületeken tartsanak istentiszteleti alkalmakat, ahogyan azt az eddigiekben is hatékonyan tették.

Ennek értelmében, gyülekezeti alkalmaink a továbbiakban sem lesznek megtartva.

A Misszió vezetősége jelen döntést 2020. május 15-én felülvizsgálja.

Addig is tisztelettel kérjük, hogy a gyülekezetek lelkipásztorai, vezetői jelen állásfoglalást tartsák be!

Békés, 2020. május 1.

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések
Együtt segíteni szeretettel

A Pünkösdi Cigánymisszió Szeretetszolgálata egész évben szorgosan tevékenykedik. Az adományok be- és kivitele mindennapos feladat, hiszen hetente kérnek segítséget e-mailen és telefonon keresztül,

Elolvasom »