romanap_2015_apor_01

Az Apor Vilmos Katolikus Főiskolán immár negyedik alkalommal került megrendezésre, a Roma Nap elnevezésű rendezvény.

A IV. Roma Nap célja az volt, hogy bemutassa az egyházak tevékenységét, amelyet a hazai cigány csoportok társadalmi felzárkóztatása érdekében végeznek.

A délelőtti plenáris konferencia egyházi személyiségeket és társadalmi kutatók felszólalásával indult. A Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió képviseletében, valamint a Cigány Módszertani és Kutató Központ alapítójaként, Durkó Albert misszióvezető előadásában is kihangsúlyozta az összefogás és a hídépítés szükségességét, továbbá bemutatta egy nemrég lezárult kutatás eredményeit. „A cigánymissziós mozgalmak Magyarországon” – CIMOK kutatás keretében most megjelenő könyv a hazai cigányság körében végzett evangelizációs tevékenység hatásait mutatja be.

A délután folyamán az érdeklődőknek lehetősége nyílt részt venni három szekcióülésen, amelyek az óvópedagógus, a tanító és a szociálpedagógus területeken tevékenykedő szakemberek bevonásával zajlottak.

​A rendezvény támogatója a Boldog Ceferino Alapítvány és a Pest Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház volt.

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések
pcsz-komlo-20220122
Fontos, hogy támogassuk egymást

Komlói SZERETETPONTUNK bútor és gázkészülék adományokkal segítette a rászorulókat Nagyharsányban. Ezúton is köszönjük az adományozóknak, hogy felajánlásaikkal segítették a nehéz sorsú családokat! Major

Elolvasom »
segitokezahajlektalanokfele_2022_02
Segítő kéz a hajléktalanoknak

Akárcsak korábban mindenkor, idén is nagy örömmel fogadták a HajdúhadháziSZERETETPONT által összegyűjtött adományokat az elesettek. A közelmúltbanmegrendezett akció keretében tíz zsáknyi adományt sikerült

Elolvasom »