kozeletiklubsarkad20121106_10

November 6-án megrendeztük Sarkadon első Közéleti Klubunkat. A rendezvény szervezői a Reményhír Alapítvány, a sarkadi Bartók Béla Művelődési Központ és Könyvtár, valamint az MPE Sarkadi Gyülekezete, melyhez a helyszínt a Városi Könyvtár biztosította.

Első vendégünk Bende Róbert polgármester – az ember – volt, akit Nagy Ferenc tanár kérdezett az életével kapcsolatos fontosabb, meghatározó eseményekkel és élményekkel kapcsolatban. A beszélgetés során felelevenedett emlékek közül elég sok mindkettőjüknek közös emlék volt.

A beszélgetés során olyan történetek bontakoztak ki a termet megtöltő hallgatóság előtt, melyekből még jobban megismerhettük Bende Róbertet. Egy-egy mozzanat olyan humoros volt, hogy mindenki együtt nevetett a beszélgetőkkel, máskor pedig lélegzetünket is visszafojtva figyeltünk és vártuk a folytatást.

Bende Róbert sokoldalú személyisége jól kibontakozott az este során, így többek között az is kiderült, hogy régi álma volt a lovaglás, amit nem rég óta gyakorolhat, és az is, hogy különböző képzőművészeti ágak közül a festészet, a szobrászat és a zenélés áll a legközelebb hozzá. Néhány festményét el is hozta magával, hogy kapjunk egy kis ízelítőt legutóbbi munkáiból.
A beszélgetés végeztével a hallgatóság is szabadon kérdezhetett Bende Róberttől, és volt is pár személy, akik ily módon is kiegészítették az este programját.

Záróeseményként további kötetlen beszélgetés lehetősége mellett egy kis szeretetvendégséggel kedveskedtünk a megjelenteknek, akik közül többen is megköszönték a szervezőknek ezt a jó hangulatú kikapcsolódást, de Bende Róbertnek és Nagy Ferencnek is a beszélgetés élményét.

Bízunk benne, hogy ez a jó kezdet hamarosan egy hasznos és közösségépítő sorozattá válik majd Sarkadon.

Adamik László

Bejegyzés megosztása

Facebook
Email
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések