pcsz-zakanyszek-20210614_05

Nehéz időket élünk, sok ember életkörülménye alaposan megváltozott. Ebben a helyzetben egy biztos pont van, ISTEN SZERETETE! Ez a szeretet folyamatosan munkálkodik a szívünkben, és látva, tapasztalva a kialakult nehézségeket, munkanélküliséget, a szegénység elmélyülését, megérlelődött bennünk az elhatározás, hogy tennünk kell valamit.

Kerestünk, kutattunk lehetőségek után, és így akadtunk rá a Magyar Élelmiszerbank Egyesület által kiírt pályázatra, ami teljesen passzolt a mi elképzeléseinkhez, így megpályáztuk, és nyertünk. Ezáltal kerültünk kapcsolatba a szegedi TESCO-val, ahonnan a záráskor megmaradt kenyereket, péksüteményeket, zöldséget és gyümölcsöt becsomagolva, másnap korán reggel megkapjuk, majd azokat a szegény, éhező emberekhez eljuttatjuk. A rendszerint hajnalban megkapott élelmiszert a munkatársak és segítőik adott helyen és adott időben osztják szét a rászorulóknak. Ők már tudják a „menetrendet”, és várják is a segítséget. Szépen működik ez a dolog, mindenki megelégedésére.

A Zákányszéki SZERETETPONT adományozói tevékenységét gyakran hajléktalan, munkanélküli emberek is igénybe veszik, akiknek a szó szoros értelmében életmentő segítséget nyújtunk. A kapott élelmiszer a testüket, a pár jó és biztató szó a lelküket táplálja, ezért többen is csak így tudták átvészelni az idei telet az utcákon.

A Pünkösdi Cigánymisszió Szeretetszolgálatának, és az ott dolgozó munkatársaknak és önkénteseknek szívügye, hogy a körülöttük lévő emberek ne nélkülözzenek, és minél több rászoruló, éhes ember tudjon támogatást kapni. Ez az a hely, ahol sok szeretetből fakadó tevékenység történik!

A Zákányszéki SZERETETPONT koordinátora: Péter Pál; segítői: Bacsó Károly és Gyevi-Varga Gergő.

Péter Pál

Bejegyzés megosztása

Facebook

További friss híreink

Eseménynaptár

2023. március 27.
 • 2023. március 27. 17:30

  Esemény: Házi csoport Mezőberényen

  Helyszín: Mezőberény, Gárdonyi utca 4.


   

 • 2023. március 27. 18:00

  Esemény: Házi csoport Eger-Felnémet

  Helyszín:


   

 • 2023. március 27. 18:00

  Esemény: Házi csoport Ibrány

  Helyszín: Ibrány, 4484 Magyarország


   

 • 2023. március 27. 18:00

  Esemény: Házi csoport Kerecsend

  Helyszín: Kerecsend, 3396 Magyarország


   

 • 2023. március 27. 18:00

  Esemény: Istentisztelet Egerszalók (Egerszalók, Kossuth u. 67. Közösségi Ház)

  Helyszín:


   

 • 2023. március 27. 18:00

  Esemény: Istentisztelet Pétervásárán

  Helyszín: Pétervására, Köztársaság u. 52.


   

Kövess bennünket közösségi oldalainkon is!

Kapcsolódó bejegyzések
Személyes üzenet Istentől

Minden héten vasárnap láthatják a nézők a DIKH TV műsorán a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió munkáját, szolgálatát bemutató sorozatot. Az adás tartalmából

Elolvasom »