pcsz-zakanyszek-20210614_05

Nehéz időket élünk, sok ember életkörülménye alaposan megváltozott. Ebben a helyzetben egy biztos pont van, ISTEN SZERETETE! Ez a szeretet folyamatosan munkálkodik a szívünkben, és látva, tapasztalva a kialakult nehézségeket, munkanélküliséget, a szegénység elmélyülését, megérlelődött bennünk az elhatározás, hogy tennünk kell valamit.

Kerestünk, kutattunk lehetőségek után, és így akadtunk rá a Magyar Élelmiszerbank Egyesület által kiírt pályázatra, ami teljesen passzolt a mi elképzeléseinkhez, így megpályáztuk, és nyertünk. Ezáltal kerültünk kapcsolatba a szegedi TESCO-val, ahonnan a záráskor megmaradt kenyereket, péksüteményeket, zöldséget és gyümölcsöt becsomagolva, másnap korán reggel megkapjuk, majd azokat a szegény, éhező emberekhez eljuttatjuk. A rendszerint hajnalban megkapott élelmiszert a munkatársak és segítőik adott helyen és adott időben osztják szét a rászorulóknak. Ők már tudják a „menetrendet”, és várják is a segítséget. Szépen működik ez a dolog, mindenki megelégedésére.

A Zákányszéki SZERETETPONT adományozói tevékenységét gyakran hajléktalan, munkanélküli emberek is igénybe veszik, akiknek a szó szoros értelmében életmentő segítséget nyújtunk. A kapott élelmiszer a testüket, a pár jó és biztató szó a lelküket táplálja, ezért többen is csak így tudták átvészelni az idei telet az utcákon.

A Pünkösdi Cigánymisszió Szeretetszolgálatának, és az ott dolgozó munkatársaknak és önkénteseknek szívügye, hogy a körülöttük lévő emberek ne nélkülözzenek, és minél több rászoruló, éhes ember tudjon támogatást kapni. Ez az a hely, ahol sok szeretetből fakadó tevékenység történik!

A Zákányszéki SZERETETPONT koordinátora: Péter Pál; segítői: Bacsó Károly és Gyevi-Varga Gergő.

Péter Pál

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések
Együtt segíteni szeretettel

A Pünkösdi Cigánymisszió Szeretetszolgálata egész évben szorgosan tevékenykedik. Az adományok be- és kivitele mindennapos feladat, hiszen hetente kérnek segítséget e-mailen és telefonon keresztül,

Elolvasom »