Jakab tanítvány ezt írta levelében: „Tiszta és szeplő nélkül való istentisztelet az Isten és az Atya előtt ez: meglátogatni az árvákat és özvegyeket az õ nyomorúságukban” (Jakab 1:27). Jakab nemcsak az árvákat és az özvegyeket említette meg, hanem más szegény és nincstelen személyek iránt is mélységes törődést mutatott (Jakab 2:5, 6, 15, 16). Azt gondolom, ha krisztusinak mondjuk magunkat, nekünk is alapvető hozzáállásunknak kell, hogy legyen mások megsegítése, a rászorulókról való szeretetteljes gondoskodás átadása. Nagyon hálás a szívem, hogy idén is a Szeretet ünnepe előtt alapélelmiszereket tartalmazó csomagokkal lephettük meg az MPE OCM Segítő Szolgálatának legrászorultabb idős ellátottait. A Magyar Élelmiszerbank Egyesülettel együttműködésben a Kecskeméti Pünkösdi Gyülekezet egy hétvégén keresztül mintegy 2,2 tonna tartós élelmiszert gyűjtött össze. Azt gondolom, már önmagában hatalmas dolog, hogy az emberek önzetlenül képesek könyörülni a szegényebbeken, és felajánlani számukra 1-1 csomag tésztát, lisztet, cukrot, teát, vagy éppen édességet. Talán sokan ráébredtek már arra a tényre, hogy „a szeretet isteni csoda: minél többet adunk belőle másoknak, annál több marad belőle nekünk.” Ebből az összegyűjtött adományból volt lehetőségünk a legelesettebb idős ellátottaink számára szeretetcsomagokat adni. Az örömük, szeretetük, meghatódottságuk határtalan örömet jelentett nekünk is. Egyik ellátottunk, akit csupán néhány hónapja gondozunk, sírva köszönte meg gondoskodásunkat, elmondása alapján még soha senkitől nem kapott ajándékot.

Nyitott szemmel kell járjunk a világban, hogy meglássuk, és betöltsük a szükségeket, ahogy Jézus is tette!

Külön köszönöm az adománygyűjtő akció megszervezését Juhász Mariannak, a kecskeméti pünkösdi gyülekezet tagjának, akinek áldozatos munkájának köszönhetően sok rászoruló család és idős, beteg ember kaphatott idén karácsonyra élelmiszercsomagot!

Köszönjük Durkó Albert misszióvezetőnek, és Puskásné Torma Ruth intézményvezetőnek, hogy ebben az évben is együtt szolgálhattunk, munkálkodhattunk az idősek megsegítése ügyén, Isten kegyelméből!

Lázár Zsuzsa és a kecskeméti MPE OCM Segítő Szolgálat munkatársai

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések
Együtt segíteni szeretettel

A Pünkösdi Cigánymisszió Szeretetszolgálata egész évben szorgosan tevékenykedik. Az adományok be- és kivitele mindennapos feladat, hiszen hetente kérnek segítséget e-mailen és telefonon keresztül,

Elolvasom »