tuzserruha20101105_01

Tuzsér község Magyarország Alföldjén, a Nyírségben, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye északkeleti részén található. A közel 3500 lélekszámot számláló település lakosságának egyharmada roma származású. A munkanélküliség és szegénység mellett több nehézséggel is küszködő cigányság egy része mégis nagy reménységgel van. Nos, kik ők? Ők azok, akik a Békésről meghívott Veres Imre lelkipásztor vezetésével,Isten gondviselését keresik. Saját imaházuk van a cigánytelep közepén, ahova bárki bemehet, szeretettel fogadják, vagy inkább megkülönböztetett, nagy szeretettel.

„Csodálatos Istenünk van, köszönjük neki Imre pásztort, hogy hozzánk küldte” – mondja a gyülekezet gondnoka, akinek nagyon fontos, hogy a saját gyermekeit Isten szeretetében nevelhesse. És ez látszik is! Mindhárom gyermeke tanul, gyülekezetbe jár. „Nagyon nehéz, de gyönyörűséges szolgálat ez számomra” – mondja a Baptista lelkész, majd megsimogatja az őt mosolyogva figyelő kisfiú fejét. Még maradnánk, de folyton az óránkat nézzük, mert indulnunk kell tovább. Elbúcsúzunk, de csak a viszontlátás reményében.

Az Evangéliumi Pünkösdi Közösség Országos Cigánymisszió és Reményhír Alapítvány munkatársai és önkéntesei kirakodják a ruhaadományt és a konyhai felszerelést, majd autóba ülve elindulnak a következő szolgálati helyre.

tuzserruha20101105_09

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések