Telephelyünk az önhibáján kívül hátrányos helyzetű települések között helyezkedik el. A kis bihari falvakban főleg szerény jövedelemmel rendelkező termelőszövetkezeti kisnyugdíjasok és nagyszámú roma lakosság él, akik közfoglalkozás keretében szerzett jövedelemből tartják el családjukat. A roma emberek nagyrészt mély szegénységben élő, sokgyerekes családok.

Kezdettől fogva éreztük, hogy akár a kisnyugdíjasok, akár a szerény körülmények között élő, vagy a roma családok számára összegyűjtött adományok nagy segítséget jelenthetnek.

2016. január hónaptól telephelyünk folyamatos adománygyűjtést és -osztást végez fenti célcsoportok megsegítésére.  Év közben három alkalommal, a lakosság körében, 2016 karácsonyán kis teherautónyi adományt adtunk át a hajdúnánási roma gyülekezetnek. Szintén 2016-ban egy tűzesetben szinte mindenét odavesztett roma családnak nyújtottunk segítséget, nemcsak használt ruhákat, hanem játékokat, ágyneműket és bútorzatot is.

2017. évben is folytattuk e nemes feladatot. Hencida telephelyen a több alkalommal is sikeres adományosztást követően, a szomszédos településen, Gáborjánban is megvalósítottuk már két alkalommal hasonló akcióinkat. Elhalt ellátottunk hozzátartozóinak köszönhetően még a tavalyi év folyamán teljes ruhatárral és teljes bútorzattal sikerült 42 fő rászorult családon segíteni.

A települések polgármesterei partnerek adományosztásunkhoz. Szinte minden alkalommal felajánlották a nagy mennyiségű szállításhoz önkormányzati kisbuszukat, kisteherautójukat, nem egyszer traktorukat is. Ilyenkor közmunkásokat is küldtek a rakodás megkönnyítésére.

2017. szeptember 1-től telephelyünk megváltozott, Berettyóújfalu városba költöztünk. Röviddel a beköltözést követően leválasztottunk egy kis részt az egyik helyiségből, ahová az adományok elhelyezése történt.

Gondozók, ellátottak egyaránt összegyűjtötték a számukra már nem használt vagy kinőtt ruhaneműket, játékokat, és bezsákolva eljuttatták hozzánk.

A fenti adományok kiosztását az előző évhez hasonlóan meghirdettük. Egymásnak adták a kilincset a rászorult emberek. Voltak, akik gyermekeikkel érkeztek remélve, hogy játékra is szert tehetnek. A gyermekjátékokat sajnos már az első napon elkapkodták, de a gyermekruhák, felnőtt ruhák tömegéből folyamatosan válogathattak a rászorulók. Tél közeledtével a vastagabb ruhaneműk, kabátok nagyobb érdeklődést keltettek.

Bízunk benne, hogy az adományok továbbra is érkeznek, és a közeljövőben is sikerül folyamatos támogatást nyújtani és örömet szerezni a környező, hátrányos helyzetű települések lakosainak.

Salamon Józsefné

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések
Minden élet számít

Szeretetszolgálatunkhoz többféle adományfelajánlás érkezik be a ruhákon, bútorokon át a műszaki cikkekig, és van olyan eset is, amikor a kedves adományozó nem csak

Elolvasom »