akarom_1

Október 28-án a Békés városi Püski Sándor könyvtár olvasó termében népes hallgatóság gyűlt össze, hogy résztvehessen Surman László, író-költő, az MPE OCM Országos Cigánymisszió vezető presbiterének frissen megjelent „Akarom, élj!” című verses kötetének ünnepélyes bemutatóján.

A beszélgetés jelleggel megszervezett estét, Abdul Ádám missziós igazgató és Orbán Irma Ildikó egyházkerületi titkárság vezető moderálta. Különleges alkalom volt, több szempontból is, hiszen a szerző több mint 19 évnyi szünet után jelentkezett újabb kötettel. A jelenlévők megtudhatták mióta ír Surman László verseket, miért szereti a szabadvers műfajt, és, hogy miként azonosítja magát, erős cigány és magyar identitású alkotóként. Az eseményen 3 verset el is szavaltak a Reményhír Intézmény negyedik osztályos általános iskolásai, illetve Adamik László missziós munkatárs gitáron kísért éneklése színesítette a programot.

Különleges alkalom volt igen, hiszen a könyvbemutató egyben adománygyűjtés is volt nemes céllal, még pedig egy Mezőberényben építendő „templom” javára, ahol a helyi cigány kisebbség holisztikus életváltozását szolgáló közösségi tér létesül majd. Az ingatlan nem utolsó sorban istentiszteleti helyként is fog funkcionálni az MPE OCM-hez tartozó, Surman László által vezetett helyi gyülekezetnek.

Ezúton is köszönjük a beérkezett nagylelkű felajánlásokat, és a könyvtári dolgozók segítségét, támogatását az esemény megvalósításában!

Aki indítattást érez rá, hogy segítsen, az megteheti ezt az alábbi, Békés Takarék Szövetkezetnél vezetett bankszámlaszámra küldve: 53700072-16035001-00000000 (közlemény: Adomány mezőberényi imaházra).

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések
Együtt segíteni szeretettel

A Pünkösdi Cigánymisszió Szeretetszolgálata egész évben szorgosan tevékenykedik. Az adományok be- és kivitele mindennapos feladat, hiszen hetente kérnek segítséget e-mailen és telefonon keresztül,

Elolvasom »