allasfoglalas

A Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió vezetőségének 2020. május 15. állásfoglalása az egyházi összejövetelek és házicsoportok működési rendjéről.

A koronavírus-helyzetre való tekintettel 2020. május 1-én a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió vezetősége közleményben tudatta állásfoglalását a gyülekezetek és házicsoportok összejöveteli rendjével kapcsolatban. Akkor tett bejelentésében kinyilvánította, hogy a döntést 2020. május 15-én felülvizsgálja.

Ennek értelmében a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió 2020. május 15-én megtartotta vezetői tanácskozását. Az egyházi összejövetelek és házicsoportok működési rendjének további lehetőségeit vizsgálva, figyelembe vette Magyarország Kormányának döntéseit, valamint az operatív törzs és Müller Cecília tisztifőorvos asszony bejelentéseit, továbbá a gyülekezeti közösségek fizikai épületeinek adottságait, melyeket összegezve a következő állásfoglalást jelenti be.

A Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió gyülekezetei és házicsoportjai 2020. május 31-től, (Pünkösd napján) ismét megtarthatják gyülekezeti és házicsoport alkalmaikat, figyelembe véve azokat a szabályokat, amelyek a koronavírus terjedését igyekeznek megfékezni.

1. A gyülekezeti összejöveteleken egyszerre maximum 200 fő vehet részt. Természetesen csak olyan térben, ahol van lehetőség az 1,5 méter szociális távolság megtartására.

2. A gyülekezet előterében kerüljön kihelyezésre kézfertőtlenítő, amelyet mindenkinek kötelező használni! Ennek megtartása érdekében a gyülekezetek presbitériumai jelöljenek ki egy felelős személyt, aki a beléptetésnél ezt elősegíti!

3. Kérjük továbbra is, hogy üdvözléskor mellőzzék a kézfogást, ölelést.

4. Az épületek szellőztetése – ablak nyitása mellett – lehetőség szerint legyen folyamatos.

5. Kérjük, hogy a 65 év feletti testvérek, valamint a krónikus betegségben szenvedők, továbbra se látogassák a gyülekezeteket, saját egészségük védelmében! Lelki szükségeik betöltéséről a presbitérium gondoskodjon.

6. Fokozottan kérjük, hogy a gyülekezetek vendégszolgálókat ne hívjanak, vendégszolgálatot ne vállaljanak!

7. Kérjük, hogy akik megfázásos tüneteket produkálnak, a saját és társaik védelmében ne látogassák a gyülekezetet!

A Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió vezetősége döntött arról is, hogy a gyülekezetek presbitériumainak egyéni döntései alapján, azokon a településeken, ahol a Magyar Kormány és az operatív törzs bejelentése értelmében nincs koronavírus fertőzött, ott 2020. május 31. előtt is szabadon megtartható az istentiszteleti alkalom, valamint a házi csoport. Természetesen ezeken a helyeken is szigorúan kérjük az előbbiekben felsorolt szabályok megtartását!

A Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió vezetőségének kérése, hogy a gyülekezetek a továbbiakban is használják az online felületeket, ahogy azt az eddigiekben is hatékonyan tették.

A későbbiekben további döntések meghozatalára is sor kerül, melyeket időben közlünk.

Békés, 2020. május 16.

Durkó Albert
MPE OCM misszióvezető

Bejegyzés megosztása

Facebook

További friss híreink

Eseménynaptár

2023. március 25.
 • 2023. március 25. 14:00

  Esemény: Istentisztelet Nagydobsza

  Helyszín: Nagydobsza, 7985 Magyarország


   

 • 2023. március 25. 16:00

  Esemény: Házi csoport Nyírpilis

  Helyszín: Nyírpilis, Magyarország


   

 • 2023. március 25. 17:00

  Esemény: Házi csoport Debrecen

  Helyszín: Debrecen, Magyarország


   

 • 2023. március 25. 17:00

  Esemény: Házi csoport Hevesaranyos

  Helyszín: Hevesaranyos, 3322 Magyarország


   

 • 2023. március 25. 17:00

  Esemény: Házi csoport Kápolna

  Helyszín: Kápolna, 3355 Magyarország


   

 • 2023. március 25. 18:00

  Esemény: Házi csoport Demecser

  Helyszín: Demecser, 4516 Magyarország


   

 • 2023. március 25. 18:00

  Esemény: Házi csoport Horgoson (Szerbia)

  Helyszín: Horgos - Szerbia


   

 • 2023. március 25. 18:00

  Esemény: Istentisztelet Kótaj

  Helyszín: Kótaj, Magyarország


   

 • 2023. március 25. 18:00

  Esemény: Istentisztelet Szajlán

  Helyszín: Szajla, Fenyves u. 17.


   

Kövess bennünket közösségi oldalainkon is!

Kapcsolódó bejegyzések
Személyes üzenet Istentől

Minden héten vasárnap láthatják a nézők a DIKH TV műsorán a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió munkáját, szolgálatát bemutató sorozatot. Az adás tartalmából

Elolvasom »
Legyünk hálásak mindenért!

Minden héten vasárnap délelőtt 8:50- kor láthatják a nézők a DIKH TV műsorán a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió munkáját, szolgálatát bemutató sorozatot.

Elolvasom »
Megemlékezés a Reményhírben

Ünnepélyes iskolai megemlékezést tartottak a békési Reményhír Intézmény Jantyik Mátyás utcai székhelyén március 15-e, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitörése 175. évfordulójának alkalmából.

Elolvasom »