Az amerikai székhelyű Prepare International nemzetközi keresztény szervezet képviselője tartott képzést a Pünkösdi Cigánymisszióhoz tartozó gyülekezetek vezetőinek. A szervezet munkatársai a világ számos pontján tartanak előadásokat, tréningeket. A Békésen zajló tanítássorozat az antiókhiai gyülekezetet vette alapul, és vonta párhuzamba a mai gyülekezeti működéssel.

A Prepare International eltökélt szándéka, hogy katalizátor legyen a világban, és elkötelezze magát Isten Királyságának építése mellett. A január 17-én és 18-án zajló képzésre az ország számos területéről érkeztek résztvevők, így a program a kapcsolatok ápolására is lehetőséget biztosított.

Úgy érzem, mérföldkőhöz érkeztünk, hiszen egyik fő célkitűzésünk a gyülekezetek számának növelése, amihez nagyon fontosak azok az ismeretek, és az a gondolkodásmód, amelyet ezen a szemináriumon el tudunk sajátítani ” – emelte ki köszöntőjében Durkó Albert, misszióvezető.

A program egyik kiemelt célja, hogy a résztvevők a későbbiekben maguk is hatékonyan át tudják adni a megszerzett tudást másoknak.

Világszerte mintegy huszonöt országban képzünk vezetőket. Szeretnénk tudatosítani, hogy elsősorban Isten szemszögéből kell néznünk a dolgokat, ez nem egy filozófiai elmélet, hanem egy gyakorlatban megvalósítható dolog. Amikor így kezdünk el gondolkozni, az egész életünk megváltozik, de a legfontosabb, hogy ez a szemlélet ráhelyez minket arra az irányra, amit Isten vár tőlünk, hogy kövessünk. A tananyag minden országban ugyanaz, de az előadás módját, menetét mindig igazítjuk a helyi kultúrához” – fogalmazott érdeklődésünkre Drew Brown, a képzés előadója.

Papp Zoltán Verpeléten szolgáló lelkipásztorként úgy érzi, hogy a most megszerzett tudás, szemléletmód elsajátítása nagy segítségére lesz a gyülekezet hatékonyabb működésében.

Az antiókhiai gyülekezet kapcsán egy új szemléletmódot tanulunk meg, és magunk is láthatjuk, hogy esetlegesen mi az, amin változtatnunk kell a saját misszós területünkön. Fontos, hogy a tagok minél aktívabb szerepet vállaljanak a gyülekezetek életében” – fogalmazta meg tapasztalatait.

Az amerikai szervezet, és a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió között már hosszú ideje szoros kapcsolat áll fenn, így várhatóan a jövőben további gyümölcsei lesznek az együttműködésnek.

Bejegyzés megosztása

Facebook
Kapcsolódó bejegyzések
Az emlékezés nem maradhat el

Január 27-étnyilvánítottaaz ENSZ közgyűlésea holokauszt nemzetközi emléknapjává, ami egyben az auschwitzi koncentrációs tábor felszabadításának évfordulója. A hitleri Németország 1942. januárjában tette hivatalos politikává a

Elolvasom »