Az amerikai székhelyű Prepare International nemzetközi keresztény szervezet képviselője tartott képzést a Pünkösdi Cigánymisszióhoz tartozó gyülekezetek vezetőinek. A szervezet munkatársai a világ számos pontján tartanak előadásokat, tréningeket. A Békésen zajló tanítássorozat az antiókhiai gyülekezetet vette alapul, és vonta párhuzamba a mai gyülekezeti működéssel.

A Prepare International eltökélt szándéka, hogy katalizátor legyen a világban, és elkötelezze magát Isten Királyságának építése mellett. A január 17-én és 18-án zajló képzésre az ország számos területéről érkeztek résztvevők, így a program a kapcsolatok ápolására is lehetőséget biztosított.

Úgy érzem, mérföldkőhöz érkeztünk, hiszen egyik fő célkitűzésünk a gyülekezetek számának növelése, amihez nagyon fontosak azok az ismeretek, és az a gondolkodásmód, amelyet ezen a szemináriumon el tudunk sajátítani ” – emelte ki köszöntőjében Durkó Albert, misszióvezető.

A program egyik kiemelt célja, hogy a résztvevők a későbbiekben maguk is hatékonyan át tudják adni a megszerzett tudást másoknak.

Világszerte mintegy huszonöt országban képzünk vezetőket. Szeretnénk tudatosítani, hogy elsősorban Isten szemszögéből kell néznünk a dolgokat, ez nem egy filozófiai elmélet, hanem egy gyakorlatban megvalósítható dolog. Amikor így kezdünk el gondolkozni, az egész életünk megváltozik, de a legfontosabb, hogy ez a szemlélet ráhelyez minket arra az irányra, amit Isten vár tőlünk, hogy kövessünk. A tananyag minden országban ugyanaz, de az előadás módját, menetét mindig igazítjuk a helyi kultúrához” – fogalmazott érdeklődésünkre Drew Brown, a képzés előadója.

Papp Zoltán Verpeléten szolgáló lelkipásztorként úgy érzi, hogy a most megszerzett tudás, szemléletmód elsajátítása nagy segítségére lesz a gyülekezet hatékonyabb működésében.

Az antiókhiai gyülekezet kapcsán egy új szemléletmódot tanulunk meg, és magunk is láthatjuk, hogy esetlegesen mi az, amin változtatnunk kell a saját misszós területünkön. Fontos, hogy a tagok minél aktívabb szerepet vállaljanak a gyülekezetek életében” – fogalmazta meg tapasztalatait.

Az amerikai szervezet, és a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió között már hosszú ideje szoros kapcsolat áll fenn, így várhatóan a jövőben további gyümölcsei lesznek az együttműködésnek.

Bejegyzés megosztása

Facebook

További friss híreink

Eseménynaptár

2023. június 4.
 • 2023. június 4. 10:00

  Esemény: Istentisztelet Elek

  Helyszín: Elek, 5742 Magyarország


   

 • 2023. június 4. 15:00

  Esemény: Istentisztelet Pettend

  Helyszín: Pettend, 7980 Magyarország


   

 • 2023. június 4. 15:00

  Esemény: Istentisztelet Tiszagyenda

  Helyszín: Tiszagyenda, 5233 Magyarország


   

 • 2023. június 4. 16:00

  Esemény: Istentisztelet Hajdúhadház

  Helyszín: Hajdúhadház, Magyarország


   

 • 2023. június 4. 16:00

  Esemény: Istentisztelet Mezőtárkányon

  Helyszín: Mezőtárkány, Művelődési Ház


   

 • 2023. június 4. 16:00

  Esemény: Istentisztelet Nyírvasvári

  Helyszín: Nyírvasvári, Magyarország


   

 • 2023. június 4. 16:00

  Esemény: Istentisztelet Rohod

  Helyszín: Rohod, 4563 Magyarország


   

 • 2023. június 4. 17:00

  Esemény: Istentisztelet Buj

  Helyszín: Buj, Magyarország


   

 • 2023. június 4. 17:00

  Esemény: Istentisztelet Kerecsend

  Helyszín: Kerecsend, 3396 Magyarország


   

 • 2023. június 4. 17:00

  Esemény: Istentisztelet Paszab

  Helyszín: Paszab, 4475 Magyarország


   

 • 2023. június 4. 17:00

  Esemény: Istentisztelet Verpeléten

  Helyszín: Verpelét, Bezerédi u. 1.


   

 • 2023. június 4. 18:00

  Esemény: Istentisztelet Tiszaburán

  Helyszín: Tiszabura


   

 • 2023. június 4. 19:00

  Esemény: Istentisztelet Nyírmihálydi

  Helyszín:


   

 • 2023. június 4. 19:00

  Esemény: Istentisztelet Zákányszéken

  Helyszín: Zákányszék, József Attila u. 36.


   

Kövess bennünket közösségi oldalainkon is!

Kapcsolódó bejegyzések
Határok nélkül Mátészalkán

Több mint félezer résztvevővel rendezték meg Mátészalkán az l. Kárpát-medencei Cigánymissziós Konferenciát. A Pünkösdi Cigánymisszió kezdetektől fogva kiemelten fontosnak tartja a Kárpát-medencében élő

Elolvasom »
Isten tervei a cigánysággal

Minden hétvégén láthatják a nézők a DIKH TV műsorán a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió munkáját, szolgálatát bemutató sorozatot. Az adás tartalmából válogatva

Elolvasom »