reachglobal20161111_01

Mindig nagy öröm számunkra, ha külföldről érdeklődnek a hazai területen végzett missziós munkánk felől. Sokszor elhangzott, szinte közhelynek tűnő, ám nagyon is igaz mondás: „Együtt jobbak, erősebbek vagyunk.” Tapasztalatszerzés az egyik félen, tapasztalatcsere a másikon. Építeni, bátorítani egymást sosem haszontalan.

Így volt ez most is, Mike és Kathi Maggard, illetve Jim Baker Magyarországon tett látogatásának esetében. A Reach Global, amerikai missziós szervezet képviseletében, a Leadership Equipment Team tagjaként 11 személy érkezett Kelet-Európába és nyert betekintést Szerbia, Románia és Magyarország területén zajló cigánymissziós tevékenységekbe. A külföldi missziós csoport tagjai a gyülekezet vezetői felé szolgálnak elkötelezetten- akár vezetői tréningek szervezéséről, újabb vezetők felállításáról, felkészítéséről legyen szó. A fent említett három személy november 9-én Egerszalókon járt a helyi közösségben, illetve Kompolton a helyi gyülekezet által használt közösségi házat tekintették meg vendégeink. Másnap Budapesten a protestáns cigánymissziók fórumán vettek részt, találkozva a protestáns egyházak megbízott cigánymissziós referenseivel, még ugyan aznap megtekintették a piliscsabai Tanodát, Sztojka Szabina református cigánymissziós munkatárs vezetésével, ami a helyi református egyházközség fenntartásában működik. November 11–12 között előbb Zákányszéken, majd Kótajon tett látogatás az OCM helyi gyülekezeteiben. 

Szolgálatukkal, személyes jelenlétükkel segítettek a hívőknek túllátni a gyülekezeti falak, sőt saját településük határain és bepillantást nyerni abba a nagy, az egész világot átfogó munkába, amit Isten maga végez a nemzetek között. Csodálatos volt megérteni és együtt felfedezni, hogy Isten milyen szerepet szán a cigányságnak, akik Jézus Krisztushoz megtérve, Isten Szent Szellemével betöltekezve nem kisebb dolgot, mint az öreg kontinens keresztény hitben való megújulását, lelki ébredését mozdíthatják előre.

„Ne gondold magadról, hogy semmire sem vagy jó!” – visszhangzott az amerikai testvérek szolgálatán keresztül a reményteli üzenet. Hisszük jó talajba hullott szavak ezek, amik idejükben meghozzák majd gyümölcsüket cigány testvéreink szívében.

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések
ssz-inarcs-czaganyi-csalad
Misszió – a szeretet nyelvén

A misszió szó először is a keresztény egyházak evangéliumot hirdető tevékenységére – annak különböző területeire – utal. Szélesebb értelemben küldetést, elhívatást – megbízást,

Elolvasom »