angolnyelvikepzes_nyirvasvari_02

Angol tanfolyamon vettek részt az MPE OCM Nyírvasvári gyülekezetének tagjai, a Reményhír Közösségi Házban. Két százalék önrész befizetést követően egy 100 órás nyelvi képzésen vehettek részt az érdeklődők.

A projekt gazdája a Közigazgatási és Igazságügyi Hivatal Munkaerőpaci Kulcskompetenciák Projektirodája, konzorciumot alkotva a Nemzeti Információs Infrastruktúra Fejlesztési Intézettel. A Tudás-Tár Képző Központ Kft. mátészalkai munkatársa Jakab Tamás a programmal kapcsolatban elmondta:

– A TÁMOP 2.1.2. projekt alapvető célja a felnőtt lakosság gazdasági versenyképességének növelése, valamint munkaerőpiaci, elhelyezkedési esélyeinek növelése. Tudjuk, hogy a munkaerőpiacra jutni korszerű ismeretek birtokában lehet, és azok fejlesztése segít abban, hogy meg is lehessen tartani a munkahelyeket. Ehhez korunk megköveteli, hogy digitális ismeretekkel és idegen nyelvi tudással is rendelkezzenek a munkavállalók. A projekt ennek érdekében célul tűzi ki a digitális ismeretekkel és nyelvi kompetenciákkal rendelkező lakosság számának növelését.
Projektünk megvalósításával csatlakozunk az Európai Unió országaiban meghirdetett élethosszig tartó tanulás igényének kialakításáról szóló programhoz. Az Európai Parlament és Tanács 2006-ban kiadott ajánlása összefoglalja ehhez az élethosszig tartó tanuláshoz szükséges kulcskompetenciákat, melyek közé az idegen nyelvi és digitális kompetenciák fejlesztését is sorolják.

Jakab Tamás megfogalmazta: – A program célja a hátrányos helyzetű személyek bevonása a képzésekbe. Szeretnénk elérni, hogy a tanulási hajlandóság növekedjen a felnőtt lakosság körében, és a nemzetközi viszonylatban is kiugróan alacsony foglalkoztatási szint emelkedjen. Nyírvasváriban, a Reményhír Közösségi Házban tartott tanfolyam résztvevői közelebb kerültek ahhoz, hogy a társadalom részére idegen nyelvi tudással rendelkező munkavállalók legyenek, növelve elhelyezkedési esélyüket.

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések
pcsz-komlo-20220122
Fontos, hogy támogassuk egymást

Komlói SZERETETPONTUNK bútor és gázkészülék adományokkal segítette a rászorulókat Nagyharsányban. Ezúton is köszönjük az adományozóknak, hogy felajánlásaikkal segítették a nehéz sorsú családokat! Major

Elolvasom »
segitokezahajlektalanokfele_2022_02
Segítő kéz a hajléktalanoknak

Akárcsak korábban mindenkor, idén is nagy örömmel fogadták a HajdúhadháziSZERETETPONT által összegyűjtött adományokat az elesettek. A közelmúltbanmegrendezett akció keretében tíz zsáknyi adományt sikerült

Elolvasom »