anyumeselj_csillagpont_2013_06

2013. október 31.-én csütörtökön, immár második alkalommal került sor „Az anyu, mesélj!”-mesét minden családba című programra, mely a „Remény-Híd” – Békésen élő hátrányos csoportok felzárkóztatása című projekt keretében valósul meg.

A 2013. szeptember 1-én induló projektet, Békés Város Önkormányzata a konzorciumi partnerei segítségével kívánja megvalósítani. A konzorciumi partnere a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió, a Reményhír Alapítvány, valamint a Türr István Képző és Kutató Intézet. A komplex program szociális, közösség-fejlesztési, oktatási, egészségügyi, képzési és foglalkoztatási elemeket tartalmaz.

Az „Anyu, mesélj” program célja a szülő-gyermek kapcsolat erősítése, a gyermek szókincsének gyarapítása, fantáziájuk gazdagítása, az érzelmi intelligencia, valamint az egymás közötti kommunikáció fejlesztése.

A program 27 hónapon át, havi egy alkalommal nyújt közös kikapcsolódást az óvodáskorú gyermekek és szüleik számára. A foglalkozások lebonyolításában óvónők, pedagógusok és pszichológus nyújt segítséget.

A rendezvény helyszíne az MPE Országos Cigánymisszió Csillagháza (Békés, Verseny u. 7. szám).

A múlt heti eseményen Trescsikné Molnár Márta, a Reményhír Intézmény Epreskerti Óvoda dolgozója volt a mesemondó szerepében. Az általa elhangzott mese szerzője és címe: Fésűs Éva: A kismókus fél diója.

A program első részében a mese felolvasása történt, melyet a gyerekek nagy érdeklődéssel hallgattak. A következőben részben a mesemondó kérdéseket intézett a gyermekekhez, a hallott mese történéseivel kapcsolatosan, akik igyekeztek saját véleményüket és tapasztalataikat is megosztani. Ezután a mese feldolgozása rajzolással és puzzle kirakásával történt. A tevékenységből adódón lehetőség volt a finommotorika és figyelem fejlesztésére. A foglalkozás végén, a mesemondó mozgásos és ügyességi játékra invitálta a gyerekeket. A foglalkozásvezető a szőnyegre öntött egy kosár diót, mogyorót és gesztenyét. A feladat az volt, hogy a gyermekeknek a terméseket külön kellett válogatniuk. A feladatot a lejátszott gyermekdal idejére kellett megoldaniuk. A feladatvégzés a térorientáció és a szem-kéz koordináció fejlesztésére adott lehetőséget. A program végén a mesemondó, a szülőknek a mese szövegét továbbította, a gyermekeknek pedig saját készítésű mókuska nyakláncot ajándékozott.

Bejegyzés megosztása

Facebook

További friss híreink

Eseménynaptár

2024. június 25.
 • 2024. június 25. 14:00

  Esemény: Házi csoport Nagydobsza

  Helyszín: Nagydobsza, 7985 Magyarország


   

 • 2024. június 25. 17:00

  Esemény: Házi csoport Kétegyházán

  Helyszín: Kétegyháza, Nagy S.u.12


   

 • 2024. június 25. 18:00

  Esemény: Egri házi csoport

  Helyszín: Eger, Verőszala u.


   

 • 2024. június 25. 18:00

  Esemény: Házi csoport Egerszóláton

  Helyszín: Egerszólát, Fő út 46.


   

 • 2024. június 25. 18:00

  Esemény: Házi csoport Kiskundorozsma

  Helyszín: Kiskundorozsma, Szeged, 6791 Magyarország


   

 • 2024. június 25. 18:00

  Esemény: Házi csoport Kótaj

  Helyszín: Kótaj, Magyarország


   

 • 2024. június 25. 18:00

  Esemény: Házi csoport Verpeléten

  Helyszín: Verpelét, Templom u. 3.


   

Kövess bennünket közösségi oldalainkon is!

Kapcsolódó bejegyzések
Reményfilmek – Porcsalmai Istentisztelet

A Reményfilmek hetente jelentkező adásában a Pünkösdi Cigánymisszióhoz tartozó gyülekezetek alkalmait mutatjuk be YouTube-csatornánkon. Szervezetünk alappillére kezdetektőlfogva az a reménység, amit Istentől kaptunk, s

Elolvasom »