anyumeselj_csillagpont_2013_06

2013. október 31.-én csütörtökön, immár második alkalommal került sor „Az anyu, mesélj!”-mesét minden családba című programra, mely a „Remény-Híd” – Békésen élő hátrányos csoportok felzárkóztatása című projekt keretében valósul meg.

A 2013. szeptember 1-én induló projektet, Békés Város Önkormányzata a konzorciumi partnerei segítségével kívánja megvalósítani. A konzorciumi partnere a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió, a Reményhír Alapítvány, valamint a Türr István Képző és Kutató Intézet. A komplex program szociális, közösség-fejlesztési, oktatási, egészségügyi, képzési és foglalkoztatási elemeket tartalmaz.

Az „Anyu, mesélj” program célja a szülő-gyermek kapcsolat erősítése, a gyermek szókincsének gyarapítása, fantáziájuk gazdagítása, az érzelmi intelligencia, valamint az egymás közötti kommunikáció fejlesztése.

A program 27 hónapon át, havi egy alkalommal nyújt közös kikapcsolódást az óvodáskorú gyermekek és szüleik számára. A foglalkozások lebonyolításában óvónők, pedagógusok és pszichológus nyújt segítséget.

A rendezvény helyszíne az MPE Országos Cigánymisszió Csillagháza (Békés, Verseny u. 7. szám).

A múlt heti eseményen Trescsikné Molnár Márta, a Reményhír Intézmény Epreskerti Óvoda dolgozója volt a mesemondó szerepében. Az általa elhangzott mese szerzője és címe: Fésűs Éva: A kismókus fél diója.

A program első részében a mese felolvasása történt, melyet a gyerekek nagy érdeklődéssel hallgattak. A következőben részben a mesemondó kérdéseket intézett a gyermekekhez, a hallott mese történéseivel kapcsolatosan, akik igyekeztek saját véleményüket és tapasztalataikat is megosztani. Ezután a mese feldolgozása rajzolással és puzzle kirakásával történt. A tevékenységből adódón lehetőség volt a finommotorika és figyelem fejlesztésére. A foglalkozás végén, a mesemondó mozgásos és ügyességi játékra invitálta a gyerekeket. A foglalkozásvezető a szőnyegre öntött egy kosár diót, mogyorót és gesztenyét. A feladat az volt, hogy a gyermekeknek a terméseket külön kellett válogatniuk. A feladatot a lejátszott gyermekdal idejére kellett megoldaniuk. A feladatvégzés a térorientáció és a szem-kéz koordináció fejlesztésére adott lehetőséget. A program végén a mesemondó, a szülőknek a mese szövegét továbbította, a gyermekeknek pedig saját készítésű mókuska nyakláncot ajándékozott.

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések
Együtt segíteni szeretettel

A Pünkösdi Cigánymisszió Szeretetszolgálata egész évben szorgosan tevékenykedik. Az adományok be- és kivitele mindennapos feladat, hiszen hetente kérnek segítséget e-mailen és telefonon keresztül,

Elolvasom »