A békési Idősek Nappali Ellátójában február 14-én „búcsúztattuk a telet”, ekkor tartottuk farsangi ünnepségünket. Ellátottaink már napokkal előtte kézműves foglalkozásokon készültek az ünnepségre. Farsangi szemüvegeket, gipszálarcokat készítettek. Sablonokat vágtak, gipszet öntöttek, és utána nagyon szépen, ötletesen kifestették azokat.

Február 14-én délelőtt ellátottaink és barátaik, ismerőseik Medvegy-Andelic Marija és kis csapatának műsorát nézhették meg. Programjukban szerepelt egy rövid kis színdarab, mely az idős kor elfogadásáról, a magány feldolgozásáról szólt. A békéscsabai Premier Művészeti Iskola ifjú táncosai nagy sikert arattak produkciójukkal. Hajlékonyságuk, mozgékonyságuk régi emlékeket idézett fel időseinkben. A produkciót Marija énekei színesítették. Előadásuk nagy sikert aratott.

A későbbiekben, ellátottaink szórakoztatták egymást egy-egy vidám jelenettel, énekkel, verssel. Mindenki nagy tapsot kapott. Természetesen a szokásos tombola sem maradhatott el!

Ezt követte a szeretetvendégség, ahol sajátkészítésű sütemények kerültek az asztalra. Nagyon sok finomságot kóstolhattunk végig, mégis a pálmát a farsangi fánk vitte el.

Nagyon jó hangulatú, élményekben gazdag napot töltöttünk el együtt.

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések
ket-het-egy-mese-2021-2-300x225-1
Kitartó olvasók a Reményhírben

A Püski Sándor Könyvtár által meghirdetett Két hét egy mese/novella pályázatba az idén is bekapcsolódtak intézményünk tanulói. A legkitartóbbak kéthetente az összes forduló feladatlapját megoldották.

Elolvasom »
NemethLaszlo-dij-2021-1-borito
Németh László-díj Vári Lászlónak

Vári László, iskolánk nyugalmazott pedagógusa, a pedagógusnap alkalmából Németh László-díj-ban részesült. A kitüntetést az Emberi Erőforrások Minisztériuma, Dr. Kásler Miklós miniszter adományozta. Az ünnepi átadás 2021. június

Elolvasom »