csillagpont_internetveszelyei_02

Film Klubbal várta június 9-én, szerdán, a Csillagpont a gyerekeket és tiniket. A levetített filmek az internet veszélyeit mutatták be mintegy 30 fő részvételével.

A vegyes korcsoportú gyereksereg három kisfilm megnézésével nyert betekintést a világháló kockázataira. A filmek a gyerekek szemén keresztül jól illusztrálták és tárták fel az online csalásokat, bemutatták az internet történetét, valamint különböző kémprogramokat ismerhettek meg a vetítés alatt.

A Békési Rendőr Kapitányság előadója Szamos Péter törzszászlós felhívta a résztvevő ifjúság figyelmét a feltöltés és a letöltés veszélyeire, a megosztások felelősségére. Beszéltek a biztonságos internet használatról, arról, hogy ne töltsenek túl sok időt az internet virtuális világában. Az Internet bizonyos tartalmainál fogva jelenthet veszélyt a felhasználók számára. A tisztességes weboldalak mellett ugyanis találkozhatunk olyan oldalakkal, amelyek megtévesztő, hamis információkat, vagy az egészséges erkölcsi- és szellemi fejlődésre káros tartalmakat képvisel, így pornográf és erőszakos tartalmú információkat közölhetnek velünk. A tapasztalat azt mutatja, hogy a szülők ugyan megtanítják a gyermekeiknek, hogy miként kezeljék, ha az utcán találkoznak egy rosszindulatú emberrel, az interneten zajló hasonló szituációk elkerülését azonban nem ismertetik gyermekükkel.

Ismertetve az előnyét és hátrányait, a közösségi oldalak népszerűségéről is szó esett, ezeken az oldalakon sokszor túl sok személyes adatot és információt adnak meg magukról a gyanútlan gyerekek, mint lakcímet, telefonszámot. Ennek komoly következményei lehetnek a lopásoktól kezdve a magánélet szentségének megsértéséig.

A három rövidfilm ismertetése hasznos tudnivalókkal, jó felvilágosítást nyújtott a fiatal internetezők számára.

Lakatos Gyula

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések
Együtt segíteni szeretettel

A Pünkösdi Cigánymisszió Szeretetszolgálata egész évben szorgosan tevékenykedik. Az adományok be- és kivitele mindennapos feladat, hiszen hetente kérnek segítséget e-mailen és telefonon keresztül,

Elolvasom »