AZ MPE Országos Cigánymisszió Szeretetszolgálata, Isten kegyelméből, az elmúlt évben 400 programot valósított meg a rászorulók körében. A Misszió nagy hangsúlyt fektet a különböző missziós pontok rendszeres támogatására, ugyanakkor szívén viseli az egyedi élethelyzeteket, felkarolja a cigányokat, az időseket, a hátrányos helyzetűeket. Országos és nemzetközi szinten is fontos adományozó és segélyező szerepet tölt be, meghallva a szükségben szenvedők sóhaját. Békési Endre, a Szeretetszolgálat önkéntes munkatársa elmondta, hogy egész évben, kéthetente működött Békésen a hajléktalan misszió, mely misszió 2012-ben is nagy figyelmet kap. Ez a missziós tevékenység nem csak anyagi jelegű támogatás jelent, hanem az OCM Szeretetszolgálatának munkatársai a lelkigondozásra és mentorolásra is nagy hangsúlyt fektetnek.

Már 2011. januárban el lett indítva a cipős dobozok megtöltése, hogy Karácsonyra több ezer gyermeknek szerezhessenek örömöt, úgy az országban, mint határon túl. Cipős doboz ajándékozás volt a következő helyszíneken: Hajdúsámson és környéke, Sarkad, Szeged börtönmisszió, Kevermes, Lőkösháza, Kétegyháza, Kunágota, Bélfenyér, Ukrajna – (Beregújfalu, Gát, Kárpátalja, Gút, Tuzsér) Záhony, Sárszentlőrinc, Nyírvasvári, Demecser, Baktalórántháza, Kecskemét, Siklósnagyfalu, Pettend, Kistamási, Diósviszló, Verpelét és környéke, Körösszakál, Földes, Körösnagyharsány, Budapest (Blaha-Lujza tér, Angyalföld), Nagybánhegyes, Békéscsaba (menekült szálló, Degré utcai Nevelő Intézet) Békés (hajléktalan szálló, utcai osztás), Békésszentandrás, vésztői Eljáda Alapítvány által a romániai hadad-nádasdi cigánytelep.

Ruha-, bútor, élelmiszersegélyezés volt Békésen, Békéscsabán, Csorváson, Kevermesen, Földesen, Körösszakálon, Kecskeméten, Nyírvasvárin.

Országos és nemzetközi alapítványok és szervezetek felajánlásainak köszönhetően, ruhaadományok lettek továbbítva a rászorulók részére. Ugyanakkor a Szeretetszolgálat országos adományfogadási akciót is meghirdetett, amire számos jóindulatú magánszemély válaszolt Békésről, Békéscsabáról, Budapestről, Orgoványból, és az ő felajánlásaik is eljutottak a megfelelő családokhoz.

A Szeretetszolgálat az Építőkövetekkel együttműködve 2009 évétől, 2011-ben is több helyen építkezéseken szakszerű segítséget nyújtott a következő településeken: Ukrajna – Gát, Szerbia – Csantavér és Bácskossuthfalva, Románia – Szaniszló.

Békési Endre szerint, „az MPE Országos Cigánymisszió Szeretetszolgálatának 2012-ben is eltökélt szándéka, hogy támogassa a rászorulókat, az indokolt esetekben. Célunk, hogy minél többen megismerjék munkánkat, hogy az ő támogatásuk által, továbbíthassuk adományaikat a hátrányos helyzetűekhez országhatárainkon belül és kívül”.

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések