A sokszorozódásra épülő gondolkodásmód következményeként kilenc helyszínen indul bibliaiskolai képzés a Pünkösdi Cigánymisszióhoz tartozó gyülekezetekben 2024 januárjától. Erre a feladatra készítette fel az oktatókat a Cigány Módszertani és Kutató Központ szervezésében Szanazugban induló  tréningsorozat kétnapos állomása, amelynek fő témája az önismeret volt.

A Pünkösdi Cigánymisszió számára kezdetektől fogva fontos, hogy jól képzett, elkötelezett szolgálók tudjanak segíteni a gyülekezetbe járó testvéreknek, a folyamatos képzések ezt a célt szolgálják.

 „Fő célunk, hogy a gyülekezeti tagokból tanítványokat, majd tanítókat képezzünk, olyan embereket, akik elkötelezettek Isten királyságának építése mellett. A mostani képzés a közösségépítésre is alkalmas, ami azért is lényeges, mert a szolgálókat gyakran több száz kilométer választja el egymástól. Az, hogy az evangéliumot hirdethetjük és taníthatunk Istentől való kiváltságunk” – emelte ki Durkó Albert misszióvezető.

A Cigány Módszertani és Kutató Központ igazgatója, Surman László szerint nagyon fontos szerepe van a gyülekezetekben a tanítványozásnak, hogy a megtérés után valódi segítséget kapjanak az emberek.  

H. Kovács Judit a tréning vezetője kiemelte, hogy a program során az Istennel való kapcsolatukon keresztül fognak magukról tanulni a résztvevők. „Soha nem késő azzá válni, akinek Isten teremtett bennünket. Az önismeret megszerzéséhez fontos, hogy kilépjünk a komfortzónánkból, a mostani feladatok egy része is erre irányul” – hangzott el a képzésen.  

Bejegyzés megosztása

Facebook

További friss híreink

Eseménynaptár

2024. június 24.
 • 2024. június 24. 17:30

  Esemény: Házi csoport Mezőberényen

  Helyszín: Mezőberény, Gárdonyi utca 4.


   

 • 2024. június 24. 18:00

  Esemény: Házi csoport Eger-Felnémet

  Helyszín:


   

 • 2024. június 24. 18:00

  Esemény: Házi csoport Ibrány

  Helyszín: Ibrány, 4484 Magyarország


   

 • 2024. június 24. 18:00

  Esemény: Házi csoport Kerecsend

  Helyszín: Kerecsend, 3396 Magyarország


   

 • 2024. június 24. 18:00

  Esemény: Istentisztelet Egerszalók (Egerszalók, Kossuth u. 67. Közösségi Ház)

  Helyszín:


   

 • 2024. június 24. 18:00

  Esemény: Istentisztelet Pétervásárán

  Helyszín: Pétervására, Köztársaság u. 52.


   

Kövess bennünket közösségi oldalainkon is!

Kapcsolódó bejegyzések
Reményfilmek – Porcsalmai Istentisztelet

A Reményfilmek hetente jelentkező adásában a Pünkösdi Cigánymisszióhoz tartozó gyülekezetek alkalmait mutatjuk be YouTube-csatornánkon. Szervezetünk alappillére kezdetektőlfogva az a reménység, amit Istentől kaptunk, s

Elolvasom »