cigany_nepismeret_pest-0008_0

2013. április 18-án rendezték meg Budapesten a X. Országos Cigány Népismereti és Tanulmányi Versenyt, melyre iskolánkból, a Reményhír Intézmény Eötvös jÓzsef Általános Iskolából egy 6 fős csapattal indultunk.

A versenyre már február óta készültünk. A jubileumi verseny alkalmából iskolánkat kérték fel a megnyitó műsor megrendezésére. A téma a cigányság múltja volt. A megnyitó után rétessel és sós sütivel vendégeltük meg a résztvevőket.

A verseny több részből állt. Egyéni elbeszélgetéseken kellett számot adnunk a cigányság múltjáról, kultúrájáról, hagyományiról. Híres cigány embereket kellett felismernünk képekről, majd egy verset vagy prózai művet kellett bemutatnunk. A csapatok egy-egy prezentációval mutatkoztak be a verseny végén. 12 iskola 40 tanulója vett részt a versenyen. Csapatunk a 4., 6., 7., 8., és 9. helyezéseket érte el. Mindannyian örültünk a szép eredményeknek. Külön öröm és dicsőség iskolánk számára, hogy a zsűri egyik tagja iskolánk egykori tanulója, Reszelő Zoltán (Dzsoni) volt.

A verseny után Csató Éva nénivel, Vári Laci bácsival és Békési Endre bácsival kirándultunk egy kicsit. Elvittek minket a Budai várba, a Városligetbe. Láttuk a Dunát és még fagyiztunk is. A nap végére kellemesen elfáradtunk.            

Nagyon jól éreztük magunkat és egy felejthetetlen élménnyel gazdagodtunk. Szeretnénk megköszönni Éva néninek, a sok fáradozást, felkészítést és azt, hogy részt vehettünk ezen a csodálatos versenyen.

Bozsányi Dzsenifer, 5.b osztályos tanuló

(Még több fotó az www.eotvosremenyhir.hu honlapon)

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések
Együtt segíteni szeretettel

A Pünkösdi Cigánymisszió Szeretetszolgálata egész évben szorgosan tevékenykedik. Az adományok be- és kivitele mindennapos feladat, hiszen hetente kérnek segítséget e-mailen és telefonon keresztül,

Elolvasom »