pcsz-berettyoujfalu-20210208_00

Néhány napja jelzés érkezett be az irodánkba, hogy nagy segítségre lenne szüksége egy földesi családnak.

A Pünkösdi Cigánymisszió Szeretetszolgálatának Berettyóújfalui SZERETETPONTJA a szükségre reagálva a Hajdú-Bihar megyei Földes településén járt egy rászoruló, krízisben élő családnál. Az egyedülálló édesanya két lányával él egy háztartásban. A kisebbik gyermek még iskolás, a nagyobbik leány munkát keres (több iskolai végzettséggel, ahogyan az édesanya is). Az életük a munkahely elvesztése óta kilátástalan.

A segítség házhoz ment a család legnagyobb meglepetésére, hisz nem tudták, hogy meglátogatjuk őket. Három autóval érkeztünk, mi és két önkéntes csapat.

SZERETETPONTUNK biztosított a leányoknak egy-egy ágyat kisszekrénykével, amiben tárolhatják majd a személyes dolgaikat, és mindannyiuk számára új vasalót, televíziót, élelmiszercsomagot és ruházatot.

Az önkéntes csapatok összegyűjtött felajánlása is ezen a napon érkezett meg a szeretett családhoz. Hűtőt, szekrényt, tűzifát, edényeket, tisztító és tisztálkodási szereket, vitaminokat kaptak, és a helyszínen megtörtént a villanyóra feltöltése is. A támogatott család hálásan köszöni az önkénteseknek az önzetlen munkájukat, és azok segítségét is, akik részt vettek a krízis elhárításban.

Mottónk a mai napra: „Az igazak várakozása örömre fordul.
(Példabeszédek 10,28)

Nyékiné Sámi Edit

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések
ket-het-egy-mese-2021-2-300x225-1
Kitartó olvasók a Reményhírben

A Püski Sándor Könyvtár által meghirdetett Két hét egy mese/novella pályázatba az idén is bekapcsolódtak intézményünk tanulói. A legkitartóbbak kéthetente az összes forduló feladatlapját megoldották.

Elolvasom »
NemethLaszlo-dij-2021-1-borito
Németh László-díj Vári Lászlónak

Vári László, iskolánk nyugalmazott pedagógusa, a pedagógusnap alkalmából Németh László-díj-ban részesült. A kitüntetést az Emberi Erőforrások Minisztériuma, Dr. Kásler Miklós miniszter adományozta. Az ünnepi átadás 2021. június

Elolvasom »