Új házi csoport alakult Békésen, a Szabadkai utcában, 2014. április 4-én. A második legsűrűbben lakott része ez a városnak a cigányság által.

„Sokszor nem tudhatjuk, de nagy baj támadhat egy meggondolatlan megjegyzésből.” – vezette be az alkalmat az MPE OCM missziós munkatársa. A bibliai Dávid győzelmének mindenki örül, de Saul szívében előbb keserűség, harag, bosszú, majd gyűlölet gyűlik össze. Ez pedig gyilkos indulatot szül benne. Antóni Ernő Saul rövid példáján keresztül szemléltette Békésen a csoport tagjai számára milyen rombolást tud okozni a harag. Ha valaki megtartja haragját, az a hatalmába keríti őt, és gyűlöletté válik benne.

A missziós munkatárs egy zárógondolattal engedte útjára a házi csoport tagjait. „Ha haragudtok is, ne vétkezettek, a nap se menjen le a ti haragotokkal, helyett se adjatok az ördögnek.” (Efézus 4: 26-27)

Az immár minden hét péntekén találkozó házi csoportot egyre többen látogatják a környezetben lakók közül.

Lakatos Gyula

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések
Együtt segíteni szeretettel

A Pünkösdi Cigánymisszió Szeretetszolgálata egész évben szorgosan tevékenykedik. Az adományok be- és kivitele mindennapos feladat, hiszen hetente kérnek segítséget e-mailen és telefonon keresztül,

Elolvasom »