Az embereket talán mindig is az a kérdés foglalkoztatta leginkább, hogy van-e élet a halál után, mi fog velük és szeretteikkel történni, ha elhagyják e földi világot. A békési házi csoportban mintegy húsz érdeklődő jelenlétében erről folyt a beszélgetés.

Ismerős lehet Lázár története a Bibliából, amelyben a gazdag embernek módjában állt volna a háza előtt kolduló Lázáron segíteni, mégsem tette azt. A történet szerint mindketten meghalnak. A koldus Lázár a mennybe kerül, a gazdag pedig a pokolba. A gazdag ember csak ott ismeri fel, hogy másképp kellett volna élnie és cselekednie.

„Láthatjátok, mennyi minden foglalkoztat minket életünk során, mennyi fontos kérdést teszünk fel magunknak és egymásnak. De életünk legfontosabb kérdése ez kell, hogy legyen: hol leszünk az örökkévalóságban?” -tette fel a kérdést a missziós munkatárs a házi csoport tagjainak. A fenti példázat üzenete az, hogy minden ember örökké létezik, de nem mindegy, hová kerülünk a földi életünk után. A jelenlévők kijelentették, hogy hiszik és tudják, hogy van élet a halál után. Mindenkiben megszületett a döntés: úgy szeretnének a továbbiakban élni, hogy a földi életüket befejezve odakerülhessenek, ahová Lázár is, azaz „Ábrahám kebelére”. S tudják, hogy ez csak hit által lehetséges.

Lakatos Gyula

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések