Az Országos Cigánymisszió adott otthont a Magyar Pünkösdi Egyház kétnapos tanácsülésének szeptember 21-én és 22-én. Az esemény célja volt, hogy az egyháztanács megismerje a misszió szervezetét, intézményeit és tárgyaljanak az egyházat érintő aktuális kérdésekről.

Durkó Albert misszióvezető elmondta, hogy kiemelt céljuk az evangéliumot eljuttassák azokhoz, akik nem hallották még, legyen az cigány ember, vagy a többségi társadalom egyik tagja. Ebben van reménységünk, ez a látásunk.

Missziónk fontosnak tartotta, hogy az új vezetés megismerje a munkánkat. A tanácskozás során többek között az országos presbiterek és az igazgatók számoltak be a területükön végzett tevékenységükről. Az egyháztanács számára a közösségformálás szempontjából is fontos volt a mostani találkozó” – fogalmazott a MPE OCM vezetője.

Földesi Tamás a Magyar Pünkösdi Egyház elnöke úgy véli, komoly szakmai munka zajlik a cigánymissziónál, amellyel a jövőben is szoros és gyümölcsöző együttműködésre számít.

„Az egyházvezetés a hitélet megújítását tűzte ki céljául, hogy komoly energiát fektessen be a gyülekezeti munka, a lelkipásztorokkal való foglalkozás és a missziók életének serkentésébe. Az országos cigánymisszió egyházunknak egyik ága, és nagyon jelentős gyülekezeti hálózattal rendelkezik. Békési látogatásunk ideje alatt komoly szakmai felkészültséggel találkoztunk, átfogó képet kaptunk az OCM működéséről, és arról győződtünk meg, hogy felkészült szakemberek végzik a munkát a szervezetnél” emelte ki a Földesi Tamás.

Bejegyzés megosztása

Facebook

További friss híreink

Eseménynaptár

2023. december 4.
 • 2023. december 4. 17:30

  Esemény: Házi csoport Mezőberényen

  Helyszín: Mezőberény, Gárdonyi utca 4.


   

 • 2023. december 4. 18:00

  Esemény: Házi csoport Eger-Felnémet

  Helyszín:


   

 • 2023. december 4. 18:00

  Esemény: Házi csoport Ibrány

  Helyszín: Ibrány, 4484 Magyarország


   

 • 2023. december 4. 18:00

  Esemény: Házi csoport Kerecsend

  Helyszín: Kerecsend, 3396 Magyarország


   

 • 2023. december 4. 18:00

  Esemény: Istentisztelet Egerszalók (Egerszalók, Kossuth u. 67. Közösségi Ház)

  Helyszín:


   

 • 2023. december 4. 18:00

  Esemény: Istentisztelet Pétervásárán

  Helyszín: Pétervására, Köztársaság u. 52.


   

Kövess bennünket közösségi oldalainkon is!

Kapcsolódó bejegyzések
Jézus hív, ha megfáradtál

Minden hétvégén láthatják a nézők a DIKH TV műsorán a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió munkáját, szolgálatát bemutató sorozatot. Az adás tartalmából válogatva

Elolvasom »