sarszentlorinc_2014_01

A Magyar Pünkösdi Egyház békési székhellyel működő Országos Cigánymissziója is részt vett a „Közös asztal” táborban, melyet idén Sárszentlőrincen rendeztek meg. A Tolna megyei településen él a tábor kitalálója és fő szervezője Bakay Péter lelkész, a Magyarországi Evangélikus Egyház cigánymisszióért felelős referense. Az évek óta – mindig más helyszínen – megtartott találkozás célja, hogy közös asztalhoz ültesse a cigányság körében missziós folytató lelkészeket, valamint roma és nem roma híveket.

Békésről Surman László és Lakatos Gyula, a pünkösdi cigánymisszió munkatársa mellett részt vett a rendezvényen Varga Mihály, aki igemagyarázattal szolgált, és Antóni Pál teológiai hallgató, aki gitárjátékával színesítette a rendezvényt.

Surman László és Lakatos Gyula verseikből adtak elő néhányat és közben költészetükről, szolgálatukról, cigány identitásukról beszéltek a mintegy ötven megjelentnek a sárszentlőrinci evangélikus gyülekezeti házban, egy igazán patinás templom közvetlen közelében tartott alkalmon. Elhangzott, a cigánymissziós szervezet küldetése abból a hitből fakad, hogy a cigányság áldásává fog válni a magyarságnak, sőt az egész elvallástalanodó Európának és a világnak. A cigányok kultúrájukból adódóan nyitottak a hitre, és ha istenhitük megváltozott életvitellel és munkamorállal társul, akkor igazán hasznos tagjai lehetnek a társadalomnak.

Varga Mihály, aki a mindennapokban Békés megyei cigány közösségekben végez igehirdetői szolgálatot, sárszentlőrinci bibliatanulmányozása során az isteni törvényről, a cselekvő szeretet krisztusi parancsáról beszélt.

Szegfű Katalin

Bejegyzés megosztása

Facebook

További friss híreink

Eseménynaptár

2023. március 27.
 • 2023. március 27. 17:30

  Esemény: Házi csoport Mezőberényen

  Helyszín: Mezőberény, Gárdonyi utca 4.


   

 • 2023. március 27. 18:00

  Esemény: Házi csoport Eger-Felnémet

  Helyszín:


   

 • 2023. március 27. 18:00

  Esemény: Házi csoport Ibrány

  Helyszín: Ibrány, 4484 Magyarország


   

 • 2023. március 27. 18:00

  Esemény: Házi csoport Kerecsend

  Helyszín: Kerecsend, 3396 Magyarország


   

 • 2023. március 27. 18:00

  Esemény: Istentisztelet Egerszalók (Egerszalók, Kossuth u. 67. Közösségi Ház)

  Helyszín:


   

 • 2023. március 27. 18:00

  Esemény: Istentisztelet Pétervásárán

  Helyszín: Pétervására, Köztársaság u. 52.


   

Kövess bennünket közösségi oldalainkon is!

Kapcsolódó bejegyzések
Személyes üzenet Istentől

Minden héten vasárnap láthatják a nézők a DIKH TV műsorán a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió munkáját, szolgálatát bemutató sorozatot. Az adás tartalmából

Elolvasom »