sarszentlorinc_2014_01

A Magyar Pünkösdi Egyház békési székhellyel működő Országos Cigánymissziója is részt vett a „Közös asztal” táborban, melyet idén Sárszentlőrincen rendeztek meg. A Tolna megyei településen él a tábor kitalálója és fő szervezője Bakay Péter lelkész, a Magyarországi Evangélikus Egyház cigánymisszióért felelős referense. Az évek óta – mindig más helyszínen – megtartott találkozás célja, hogy közös asztalhoz ültesse a cigányság körében missziós folytató lelkészeket, valamint roma és nem roma híveket.

Békésről Surman László és Lakatos Gyula, a pünkösdi cigánymisszió munkatársa mellett részt vett a rendezvényen Varga Mihály, aki igemagyarázattal szolgált, és Antóni Pál teológiai hallgató, aki gitárjátékával színesítette a rendezvényt.

Surman László és Lakatos Gyula verseikből adtak elő néhányat és közben költészetükről, szolgálatukról, cigány identitásukról beszéltek a mintegy ötven megjelentnek a sárszentlőrinci evangélikus gyülekezeti házban, egy igazán patinás templom közvetlen közelében tartott alkalmon. Elhangzott, a cigánymissziós szervezet küldetése abból a hitből fakad, hogy a cigányság áldásává fog válni a magyarságnak, sőt az egész elvallástalanodó Európának és a világnak. A cigányok kultúrájukból adódóan nyitottak a hitre, és ha istenhitük megváltozott életvitellel és munkamorállal társul, akkor igazán hasznos tagjai lehetnek a társadalomnak.

Varga Mihály, aki a mindennapokban Békés megyei cigány közösségekben végez igehirdetői szolgálatot, sárszentlőrinci bibliatanulmányozása során az isteni törvényről, a cselekvő szeretet krisztusi parancsáról beszélt.

Szegfű Katalin

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések
pcsz-hajduhadhaz-20211129_03
Adni jó!

A Hajdúhadházi SZERETETPONT nagy örömmel és összefogással támogatja a rászoruló családokat. Minden egyes jótékonykodásban örömmel vesznek részt, mert tudják az Isten igéje alapján,

Elolvasom »
pcsz-zakanyszek-20211027
Jó helyen, jó időben

A Pünkösdi Cigánymisszió Szeretetszolgálatának Zákányszéki SZERETETPONTJA megoldja! Egy idős néni felkereste a zákányszéki kirendeltséget ezzel a kéréssel: “Segítséget szeretnék kérni, sajnos egyedül élek

Elolvasom »