sarszentlorinc_2014_01

A Magyar Pünkösdi Egyház békési székhellyel működő Országos Cigánymissziója is részt vett a „Közös asztal” táborban, melyet idén Sárszentlőrincen rendeztek meg. A Tolna megyei településen él a tábor kitalálója és fő szervezője Bakay Péter lelkész, a Magyarországi Evangélikus Egyház cigánymisszióért felelős referense. Az évek óta – mindig más helyszínen – megtartott találkozás célja, hogy közös asztalhoz ültesse a cigányság körében missziós folytató lelkészeket, valamint roma és nem roma híveket.

Békésről Surman László és Lakatos Gyula, a pünkösdi cigánymisszió munkatársa mellett részt vett a rendezvényen Varga Mihály, aki igemagyarázattal szolgált, és Antóni Pál teológiai hallgató, aki gitárjátékával színesítette a rendezvényt.

Surman László és Lakatos Gyula verseikből adtak elő néhányat és közben költészetükről, szolgálatukról, cigány identitásukról beszéltek a mintegy ötven megjelentnek a sárszentlőrinci evangélikus gyülekezeti házban, egy igazán patinás templom közvetlen közelében tartott alkalmon. Elhangzott, a cigánymissziós szervezet küldetése abból a hitből fakad, hogy a cigányság áldásává fog válni a magyarságnak, sőt az egész elvallástalanodó Európának és a világnak. A cigányok kultúrájukból adódóan nyitottak a hitre, és ha istenhitük megváltozott életvitellel és munkamorállal társul, akkor igazán hasznos tagjai lehetnek a társadalomnak.

Varga Mihály, aki a mindennapokban Békés megyei cigány közösségekben végez igehirdetői szolgálatot, sárszentlőrinci bibliatanulmányozása során az isteni törvényről, a cselekvő szeretet krisztusi parancsáról beszélt.

Szegfű Katalin

Bejegyzés megosztása

Facebook

További friss híreink

Eseménynaptár

2024. február 23.
 • 2024. február 23. 13:30

  Esemény: Igehirdetés Gyulán a börtönben

  Helyszín: Gyula


   

 • 2024. február 23. 17:00

  Esemény: Házi csoport Battonya

  Helyszín: Battonya, Magyarország


   

 • 2024. február 23. 17:00

  Esemény: Házi csoport Kevermesen

  Helyszín: Kevermes, Felszabadulás u.23.


   

 • 2024. február 23. 17:00

  Esemény: Házi csoport Kótaj

  Helyszín: Kótaj, Magyarország


   

 • 2024. február 23. 18:00

  Esemény: Házi csoport Ibrány

  Helyszín: Ibrány, 4484 Magyarország


   

 • 2024. február 23. 18:00

  Esemény: Házi csoport Kerecsenden

  Helyszín: Kerecsend, Pataki u.


   

 • 2024. február 23. 18:00

  Esemény: Házi csoport Piricse

  Helyszín: Piricse, 4375 Magyarország


   

 • 2024. február 23. 18:00

  Esemény: Istentisztelet Kompolton

  Helyszín: Kompolt, Deák F. u. 2.


   

 • 2024. február 23. 19:00

  Esemény: Házi csoport Zákányszék

  Helyszín:


   

Kövess bennünket közösségi oldalainkon is!

Kapcsolódó bejegyzések
Reményfilmek – Kótaji Istentisztelet

A Reményfilmek hetente jelentkező adásában a Pünkösdi Cigánymisszióhoz tartozó gyülekezetek alkalmait mutatjuk be YouTube-csatornánkon. Szervezetünk alappillére kezdetektőlfogva az a reménység, amit Istentől kaptunk, s

Elolvasom »
Fókuszban a testi-lelki egészség

Izgalmas és tartalmas információkkal gazdagodtak a résztvevők a Lélekben rendben című programsorozat újabb állomásán, amelynek ezúttal is a Pünkösdi Cigánymisszió békési központja adott

Elolvasom »