A mezőberényi házi csoportban el kezdtük olvasni az evangéliumokat, úgy, hogy együtt felolvasva, azután pedig kivesézve mondanivalóját, megismerjük azt.

Az MPE OCM mezőberényi házi csoportjában a Máté evangéliuma első részének első felét vettük át. Kiderült, hogy sokan a résztvevők közül még nem olvasták ezt el, és fény derült arra is, hogy nem mindenki olvas rendszeresen Bibliát. De „A puding próbája az evés!” – ugyan ez egy világi bölcsesség, áttételesen azonban igaz lehet a keresztényekre is.

Jó íze volt az egész január 25-ei alkalomnak, amikor közel tíz fővel Bibliát tanulmányoztunk. Igen nagy lett a lelkesedés, melyet később interaktív beszélgetés követett. Tetszett a tagoknak az az elgondolás, hogy végigolvassuk az evangéliumokat, és így az Igét is jobban megismerjük. Sokan nem is gondolták, hogy ilyen izgalmas és jó dolog igét olvasni – derült ki végül a visszajelzésekből.

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések
Matekverseny a Reményhírben

A Matematikában Tehetséges Gyermekekért (MATEGYE) Alapítvány az idei tanévben is megrendezi az ettől a tanévtől háromfordulós (iskolai, területi, országos) Zrínyi Ilona Matematikaversenyt. A versenyt

Elolvasom »
segitseg-kezek
Áldozatsegítés

Az áldozatsegítés jogintézménye olyan személyek támogatására jött létre, akik akár közvetlenül, akár közvetett módon, valamely bűncselekmény, illetve tulajdon elleni szabálysértés áldozataivá váltak. Célja,

Elolvasom »