biblia-bortonben

Jézust gyakran vádolták azzal a farizeusok és írástudók, a kor vallásos vezetői, hogy bűnösökkel barátkozik, azokkal sok időt tölt. Jézus nem szégyellt leülni a bűnösökkel együtt enni, vagy csak beszélgetni. Nem azonosult a bűneikkel, nem helyeselte azokat, sőt, gyakran fel is szólította őket, hogy ne vétkezzenek többé. Isten mindennél jobban gyűlöli a bűnt – a bűnös embert viszont mindennél jobban szereti.

Az elmúlt évek során sok alkalommal volt lehetőségem meglátogatni a Békés Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetet, és ott találkozhattam olyan fogvatartottakkal, akik legalább egy kicsit érdeklődnek Isten iránt és egy új élet kezdése iránt. Persze sokszor jönnek be a kis csoportokban tartott istentiszteletekre olyanok is, akik csak ki akarnak szabadulni pár percre a zárkából. Ezzel nincs is semmi gond, már több ilyen személy mutatott végül mégis érdeklődést a megbeszélt témák iránt.

Legutóbb a börtönben történő átalakítási, renoválási munkálatok miatt nem a megszokott teremben voltunk, hanem egy kisebb irodában fogadhatta az érdeklődőket. Ezúttal egyesével engedtek be fogvatartottakat, ami áldásosnak bizonyult, mert így kialakulhattak olyan bizalmas személyes beszélgetések, melyek mások jelenlétében talán soha. Jó volt látni azt, hogy vannak olyan személyek, akik őszintén vágynak Isten megismerésére és egy teljesen új élet kezdésére Ővele.

Bízom benne, hogy a magvetés, Isten Igéjének hirdetése ezúttal is jó talajba hullott, és idővel kikel, felnövekszik, és gyümölcsöt terem majd.

(A kép csak illusztráció, nem az adott eseményen készült.)

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések
Együtt segíteni szeretettel

A Pünkösdi Cigánymisszió Szeretetszolgálata egész évben szorgosan tevékenykedik. Az adományok be- és kivitele mindennapos feladat, hiszen hetente kérnek segítséget e-mailen és telefonon keresztül,

Elolvasom »