Európa legnagyobb kisebbségének helyzete volt a központi témája a Brüsszelben megrendezett Roma Hétnek, amelyen a Pünkösdi Cigánymisszió képviselői is részt vettek. A misszió életében hangsúlyos szerepet kap a nemzetközi kapcsolatok erősítése, erre a mostani konferencia jó lehetőséget teremtett.

Az Európai Unió számos tagállamából csatlakoztak résztvevők az április 24-27 között megrendezett Roma Hétre. A nemzetközi eseményen politikai döntéshozók, aktivisták, szakértők és civil szervezetek képviselői vitatták meg a legfontosabb stratégiai kérdéseket, a cigány emberek életminőségének javítása érdekében. A békési központú misszióból Filó Vivien az MPE OCM nemzetközi kapcsolatokért felelős igazgatója, valamint Fajóné Kisházi Tímea, a Civil Menedzser Iroda referense vett részt a tanácskozáson.

A közösségi programok mellett vitákba, panelbeszélgetésekbe kapcsolódtunk be, amelyekből nagyon hasznos szakmai információkat sikerült gyűjtenünk a munkánk eredményes folytatásához. Több politikussal is egyeztettünk, mások mellett Járóka Lívia európai parlamenti képviselővel, Schmidt Szabolccsal, aki az esélyegyenlőségi és diszkrimináció elleni egység vezetője az Európai Parlamentben, valamint sikerült beszélnünk Peter Pollákkal, aki kulcsfontosságú szerepet játszik a roma stratégia megszervezésében” – emelte ki Filó Vivien.

Országos és nemzetközi hálózatainkon keresztül a HGMI széles körben ismeri a cigányok és a társadalom más hátrányos helyzetű csoportjainak szükségleteit Közép- és Kelet-Európában. 

„A Pünkösdi Cigánymissziónál kiemelt stratégiának tekintjük, hogy a hosszú távú céljaink eléréséhez elengedhetetlen a nemzetközi együttműködés az érintett szervezetekkel. A mostani konferencia arra is jó alapot biztosított, hogy a párbeszéden túl határozott lépéseket is megtegyünk a szükséges problémák kezelésére” – fogalmazott az igazgató.

Bejegyzés megosztása

Facebook

További friss híreink

Eseménynaptár

2023. december 5.
 • 2023. december 5. 14:00

  Esemény: Házi csoport Nagydobsza

  Helyszín: Nagydobsza, 7985 Magyarország


   

 • 2023. december 5. 17:00

  Esemény: Házi csoport Kétegyházán

  Helyszín: Kétegyháza, Nagy S.u.12


   

 • 2023. december 5. 18:00

  Esemény: Egri házi csoport

  Helyszín: Eger, Verőszala u.


   

 • 2023. december 5. 18:00

  Esemény: Házi csoport Egerszóláton

  Helyszín: Egerszólát, Fő út 46.


   

 • 2023. december 5. 18:00

  Esemény: Házi csoport Kiskundorozsma

  Helyszín: Kiskundorozsma, Szeged, 6791 Magyarország


   

 • 2023. december 5. 18:00

  Esemény: Házi csoport Kótaj

  Helyszín: Kótaj, Magyarország


   

 • 2023. december 5. 18:00

  Esemény: Házi csoport Verpeléten

  Helyszín: Verpelét, Templom u. 3.


   

Kövess bennünket közösségi oldalainkon is!

Kapcsolódó bejegyzések
Jézus hív, ha megfáradtál

Minden hétvégén láthatják a nézők a DIKH TV műsorán a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió munkáját, szolgálatát bemutató sorozatot. Az adás tartalmából válogatva

Elolvasom »