ciganykonfi20140425_01

A Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió második Országos Keresztény Roma Ifjúsági Konferenciáját szervezte meg 2014. április 18-19. között, a Békés Városi Kulturális Központban.

A kétnapos keresztény rendezvényen a közel 200 regisztrált fiatal mellett Békés város lakói is kötetlenül látogathatták a programokat. Ennek megfelelően a péntek délutáni Amaro Del koncerten teltház várta a Munkácsról származó roma dicsőítő csoportot.

Az éneklés mellett bibliai tanítások is várták az érdeklődőket az Országos Cigánymisszió vezető presbiterei, Surman László és Szentesi Zoltán, valamint a Paksi Pünkösdi Gyülekezet lelkipásztorának, D. Nagy Tamásnak az előadásában.

A hétvége érdekessége volt a Békési Kegyelem Gyülekezet tánc- és dicsőítő csoportjának szolgálata. Szabad programként mindkét nap teaház várt minden résztvevőt kötetlen beszélgetésekre, ismerkedés és közösségépítés céljából.

A program fő üzenetéről Kis István főszervező, az Országos Cigánymisszió munkatársa elmondta: „Főcélunk, hogy a fiatalok találkozzanak Jézussal, és, hogy megismerkedjenek egymással. A fiataloknak tudniuk kell, hogy mint keresztény emberek nincsenek egyedül. Ugyanakkor a hétvége fontos eleme volt a fiatalok megerősítése mellett az értük való imádkozás, hogy győztesen tudják megélni a Jézusra való várakozás idejét. Közel húsz főért volt alkalmunk imádkozni.”

Az ifjúsági konferencia sikerének és a nagy érdeklődésnek köszönhetően a Pünkösdi Cigánymisszió a jövőben is több ifjúsági konferenciát szervez majd az ország különböző részein.

Lakatos Gyula

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések