civil-infonap-20211124_01

A MPE OCM Civil Menedzser Irodája 2021. november 24-én a Misszió munkájában szorosan együttműködő civil szervezetek számára – a közös munkát segítő – információs napot szervezett, ahol a vezető szakemberek és az ország több területéről kilenc különböző civil szervezet vezetősége vett részt.

Mit jelent a közös missziós terület?

Elsősorban a hazai és határon túli magyar és nem magyar ajkú roma/cigány lakosság számára társadalmi esélyegyenlőség, befogadás, részvétel, felzárkózás elősegítése, gyermekek, ifjúság és felnőttek közösségépítő, hitéleti, identitás megőrzést segítő kulturális, művészeti, sport, egészségügyi, szociális, karitatív, oktatási, kompetenciafejlesztő és foglalkoztató programok megvalósítása – különböző szervezeti háttérrel együttműködve.

Az MPE Országos Cigánymisszió szakmai vezetői gazdasági, pénzügyi, vagyonkezelési, jogi, pályázati, képzési és kommunikációs feladatok ellátásához adtak át gyakorlati tapasztalatokat és hasznos információkat az egyesületek számára.

Megállapították, hogy a célok eléréséhez, a nagy álmok megvalósításához a befektetett munka hatékonyságát és minőségét is erősíteni kell. A következő időszakra a rendszeres kommunikációt, a projekttervezéshez használható szükségletfeltárást és az erőforrások feltérképezését, valamint egy – a civil szervezetek működését segítő – gyakorlati képzés tematika kidolgozását tűzték ki célul.

Bejegyzés megosztása

Facebook
Email
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések