janoshalma20170615_02

Június 14–18. között 7 országból közel 30 cigánymisszióban szolgáló, vagy az után érdeklődő személy találkozott Jánoshalmán, a Baráti Missziós Alapítvány épületében, hogy megosszák tapasztalataikat, választ keressenek néhány fölmerülő kérdésre, illetve elkezdjék egy cigánymissziós hálózat kiépítését, egyelőre egymás között.

Az MPE Országos Cigánymisszió is képviseltette magát ezen a találkozón, ahova Hans-Martin Dern, a németországi Mission für Süd-Ost-Europa (Misszió Dél-Kelet-Európáért) munkatársa hívta meg a résztvevőket. Ő nemrégiben részt vett Belgrádban az MPE OCM társszervezésében tartott cigánymissziós ország-képviselők találkozóján, onnan a kapcsolat.

Az egyes gyülekezetek és szervezetek bemutatkozásával indult a program, mely önmagában is sokat segített egymás látásának, terveinek bővítésében. Ezt követően olyan kérdésekről és témákról szóltak előadások, mint például a cigányok vallásos hátterének kérdése; a missziós stratégia és szellemi harc szerepe a misszióban és a növekedésben; a hálózatépítés szükségessége és hatékonyságágának kérdése.

Péntek este az egyes országok képviselői színes programot alkotva adtak elő keresztény dalokat saját nyelvükön, vagy éppen játékos vetélkedőt rögtönöztek a résztvevőknek. Ezek az események is nagyban elősegítették a csapatépítést.

Az utolsó délutánon a még ottmarad személyek a helyiek vezetésével meglátogatták a város cigányok lakta környékét, ott énekekkel, beszélgetéssel hirdették Jézus szeretetét, evangéliumát az érdeklődő cigány családoknak.

A napok során kialakult barátságok, missziós együttműködési szándékok folytatódhatnak, hiszen mindenki megadta elérhetőségeit, hogy bármikor felvehessük egymással a kapcsolatot.

Legyen Isten áldása minden további missziós munkán!

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések
vidamremenyhirgyermeknap
Vidám Reményhír Gyermeknap

Május 26-án, csodás napsütésben-, önfeledt gyermeki kacajtól volt hangos az Epreskerti óvoda udvara.  A “Vidám Reményhír Gyermeknap”elnevezésű programon, önfeledten játszottak együtt az Epreskerti

Elolvasom »
Minden élet számít

Szeretetszolgálatunkhoz többféle adományfelajánlás érkezik be a ruhákon, bútorokon át a műszaki cikkekig, és van olyan eset is, amikor a kedves adományozó nem csak

Elolvasom »