20150825_kompolt_fogadjorokbeegytelepulest_09

Nemzetközi együttműködés eredményeként, a Convoy of Hope amerikai missziós szervezet és annak európai képviselete nyújtottak támogatást a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió egyik Heves megyei közösségének. A „Fogadj örökbe egy települést” projekt keretében 14 amerikai önkéntes érkezett Kompoltra, hogy egy héten át, július 24-30. között, szívvel, lélekkel és tettekkel szolgáljon a helyiekkel a helyiek felé.

A Convoy of Hope Europe (Reménység Konvoja, COHEU; Brüsszel, Belgium) segélyszervezet Európa 42 országában van jelen, „Fogadj örökbe egy települést” projektjük több mint 150 helyszínen működik sikerrel. Ezúttal eljutottak Magyarországra is, és a Heves megyei Kompoltot kívánták anyagilag, fizikailag és lelkileg is támogatni.

A „Fogadj örökbe egy települést” projekt keretében, az amerikai segélyszervezet európai képviselete, a Searchlight („Keresőfény”, New Jersey) Gyülekezet delegált csoportja, az MPE Országos Cigánymisszió, a Keresztény Élet Központ Egyesület és a kompolti gyülekezet szoros összefogásban fogadta a támogatást a településen. Az amerikai csoport és a helyi cigány testvérek közösen vettek részt a lakosság számára nyitott közösségi programok, gyermekfoglalkozások, valamint a kompolti Reményhír Közösségi Ház részleges felújításának szervezésében, kivitelezésében.

Együttes erővel és lendületes munkával egy gyermek- és ifjúsági munkára használható különálló épület kialakítását kezdték el, illetve a kompolti gyülekezet számára is otthont adó közösségi ház ereszcsatornáinak cseréjét és az épület bizonyos részeinek festését végezték el.

A vendégeket Kompolt Önkormányzata is szeretettel üdvözölte. Balázs Zoltán, Kompolt polgármestere a Polgármesteri Hivatalban fogadta az amerikai vendégeket, a kompolti gyülekezet képviselőit, valamint a Convoy of Hope Europe képviselőjét Joel VanBriggle-t, Durkó Albertet, az MPE OCM misszióvezetőjét és Berki András vezető-presbitert. Balázs Zoltán a találkozón hangsúlyozta, hogy nagyon fontos az együttműködés, hiszen összefogásban minden probléma könnyebben megoldható, a célzott segítségnyújtás, a fejlesztések pedig elengedhetetlenek ahhoz, hogy vidéken is boldoguljanak az emberek.

Durkó Albert misszióvezető megköszönte a kompolti szeretetteljes fogadtatást és a külföldiek segítségnyújtását. „A Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszióban arra kaptunk Istentől elhívást, hogy azokat segítsük Krisztushoz, akiket a társadalom megvet és a települések szélén kapnak helyet. 1996-ban kezdtük a szolgálatot, és ma már országosan 120 közösség tartozik hozzánk. Hálásak vagyunk, hogy ebben a régióban és településen is jelen lehetünk. Hisszük, hogy a Közösségi ház is hozzájárul a település, az emberek jobbá tételéhez”- fejtette ki a misszióvezető.

Joel VanBriggle örömmel fejezte ki háláját a helyi baráti fogadtatásért. „Az egyik alapelvünk, hogy könyörületes szívvel kiálljunk az elnyomottak mellett. Tisztában vagyunk azzal, hogy együtt többet érhetünk el, mintha külön-külön igyekeznénk. Ezért léptünk együttműködésre a Cigánymisszóval és a helyiekkel, hogy enyhítsük a lelki, fizikai és szociális szükségleteket. Hiszen a hitünk arra késztet bennünket, hogy segítsük felebarátainkat. Programjaink célja, hogy túlmutasson a gyülekezeti falakon, és nyisson a település lakosai felé. Mivel támogatásunk lehetősége a helyi gyülekezet hozzáállásától is függ, nagyon örülünk a kompolti testvérek odaadásának” – hangsúlyozta a „Fogadj örökbe egy települést” projekt vezetője.

Kompolt önkormányzatának támogatásával az amerikai önkéntesek a település munkájában is kivehették a részüket, besegítettek a cigányság lakta részben készülő gyalogos járda építési munkálataiba. Példaértékű volt a cigányok és nem cigányok közös lelkes munkája.

Üde színfoltja volt a missziós hét történéseinek a Searchlight gyülekezet tagjai által szervezett és lebonyolított gyerekprogram is, melyet 4 alkalommal, rendszeresen átlag 50 fő látogatott. Rendkívül nagy vonzerőt képviseltek a külföldről érkezettek, a gyermekekben felkeltett kíváncsiság pedig méltó módon lett kielégítve a sok-sok élvezetes játékkal és gyereknyelven előadott, gyermekekhez szóló érdekes bibliai történetekkel.

Ez a pár nap sok különleges élményt, értékes tapasztalatot nyújtott mind a „Reménység Konvoja” segélyszervezetnek, mind a kompoltiaknak és természetesen az MPE Országos Cigánymissziónak. Remélhetőleg, első közös és sikeres együttműködésünk még sok más hasonló település és helyi közösség javát fogja majd szolgálni.

A nemzetközi segélyszervezetről bővebben tájékozódhat: http://www.convoyofhope.org/http://convoyofhope.eu/https://www.facebook.com/coheu

Bejegyzés megosztása

Facebook

További friss híreink

Eseménynaptár

2024. április 23.
 • 2024. április 23. 09:00

  Esemény: PI -képzés Isten Királysága

  Helyszín: Verseny u. 7, Békés, Verseny u. 7, 5630 Magyarország


   

 • 2024. április 23. 14:00

  Esemény: Házi csoport Nagydobsza

  Helyszín: Nagydobsza, 7985 Magyarország


   

 • 2024. április 23. 17:00

  Esemény: Házi csoport Kétegyházán

  Helyszín: Kétegyháza, Nagy S.u.12


   

 • 2024. április 23. 18:00

  Esemény: Egri házi csoport

  Helyszín: Eger, Verőszala u.


   

 • 2024. április 23. 18:00

  Esemény: Házi csoport Egerszóláton

  Helyszín: Egerszólát, Fő út 46.


   

 • 2024. április 23. 18:00

  Esemény: Házi csoport Kiskundorozsma

  Helyszín: Kiskundorozsma, Szeged, 6791 Magyarország


   

 • 2024. április 23. 18:00

  Esemény: Házi csoport Kótaj

  Helyszín: Kótaj, Magyarország


   

 • 2024. április 23. 18:00

  Esemény: Házi csoport Verpeléten

  Helyszín: Verpelét, Templom u. 3.


   

Kövess bennünket közösségi oldalainkon is!

Kapcsolódó bejegyzések