Szeptember 3-án, Csorváson is csoportalkalomra került sor, ahol éneklés, rövid bátorítás és Igéből való tanítás hangzott el.

Flóra Zoltán a Pünkösdi Teológiai Főiskola másodéves hallgatója elmondta megtapasztalását az Ő hitével és anyagi életével kapcsolatosan. Kiemelte, hogy mindig, mindenkor bízni kell Istenben, még ha a helyzetünk és a körülményeink nem is ezt mutatják! A saját életében is erre jött rá, amikor is felmerült benne a kérdés: Hogyan lesz tovább? De az Igéből hitet nyerve, arra jutott, hogy nem kell kérdezni, mit együnk és mit igyunk, vagy hogyan ruházkodjunk, mert mindezekre tudja az Úr, hogy szükségünk van és megadja nekünk.

Antóni Pál szintén teológiai hallgató az I. Mózes 6. fejezetéből az engedelmességet hangsúlyozta. Noé engedelmes volt Istennek és megmenekült családjával együtt. Ezért vizsgáljuk meg a saját életünket, hogy valójában mi mennyire is vagyunk engedelmesek Istennek? Ha engedelmesek vagyunk, akkor nekünk is ebben a megmenekülésben lehet részünk, a Názáreti Jézus Krisztusba vetett hit által.

Surman László, az MPE OCM vezető presbitere a Máté 24. fejezetéből beszélt, ahol többek között azt láthatjuk, hogy a tanítványok mutogatták Jézusnak a templom épületeit. Azt figyelhetjük meg, hogy a tanítványok abban gyönyörködtek, ami a szemük előtt volt. Jézus válasza pedig az volt, hogy „nem marad itt kő kövön, amit le ne rombolnának”. Az üzenet a mi számunkra ebből az, hogy ne a földi dolgokban gyönyörködjünk, és ne ezekben bízzunk, hanem Jézusban, aki bár most láthatatlan számunkra, de mi hisszük, hogy Ő van és létezik.

Bejegyzés megosztása

Facebook

További friss híreink

Eseménynaptár

2023. december 5.
 • 2023. december 5. 14:00

  Esemény: Házi csoport Nagydobsza

  Helyszín: Nagydobsza, 7985 Magyarország


   

 • 2023. december 5. 17:00

  Esemény: Házi csoport Kétegyházán

  Helyszín: Kétegyháza, Nagy S.u.12


   

 • 2023. december 5. 18:00

  Esemény: Egri házi csoport

  Helyszín: Eger, Verőszala u.


   

 • 2023. december 5. 18:00

  Esemény: Házi csoport Egerszóláton

  Helyszín: Egerszólát, Fő út 46.


   

 • 2023. december 5. 18:00

  Esemény: Házi csoport Kiskundorozsma

  Helyszín: Kiskundorozsma, Szeged, 6791 Magyarország


   

 • 2023. december 5. 18:00

  Esemény: Házi csoport Kótaj

  Helyszín: Kótaj, Magyarország


   

 • 2023. december 5. 18:00

  Esemény: Házi csoport Verpeléten

  Helyszín: Verpelét, Templom u. 3.


   

Kövess bennünket közösségi oldalainkon is!

Kapcsolódó bejegyzések
Jézus hív, ha megfáradtál

Minden hétvégén láthatják a nézők a DIKH TV műsorán a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió munkáját, szolgálatát bemutató sorozatot. Az adás tartalmából válogatva

Elolvasom »