„De aki kitart mindvégig, az megmenekül.” (Mt 24,13)

Az idő kereke folyamatosan forog. A tudósok immár a tudomány eszközeivel is bizonyítani tudják, hogy földi, materiális világunk felett is eljárt az idő. Nem csak az ember öregszik és Isten ígéretéhez híven „porból lett és porrá lesz”, hanem földünk is egyre közelebb kerül Jézus beszédéhez: „Ugye, látjátok ezeket mind? Bizony, mondom nektek: Nem marad itt kő kövön, ami el ne pusztulna.” (Mt 24,2).

Az idő múlásáról, a jelekről és a folyamatos készenlétről beszélgettünk Csorváson szeptember 10-én, az MPE OCM házi csoportjában. De mire kell felkészülnünk? Jézus egyértelmű iránymutatást ad az utolsó idők jeleiről, melyek megvalósulása után ő maga is vissza fog jönni a földre. Akkor sokan fognak örülni és sokan fognak sírva földre rogyni.

De mik lesznek az utolsó idők jelei? Nagyon sok hamis vallás üti fel majd a fejét. Társadalmi, természeti, egyház és világ viszonya közötti válságok lesznek. Sőt az egyházon belüli is válság lesz, melyet követ a nagy nyomorúság. Még sohasem látott nagy nyomorúság!

Ha körbe nézünk mai világunkban, meglepően tapasztaljuk, hogy mindezek a jelek már jelen vannak életünkben.

Csak gondoljunk a nemrég kezdődött gazdasági válságra, a világban zajló katonai-politikai konfliktusokra, a keresztény és iszlám feszültségekre, a természeti katasztrófákra.

Csak egy kérdésünk lehet. Hogyan menekülhetek meg? Ha megfogadom Dávid tanácsát: „Hívj segítségül a szorongatás napján: megmentelek, és te dicsérni fogsz engem.” (Zs 50,15).

Surman László

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések