Augusztus 13-án újból összegyülekeztek a csorvási csoport tagjai, hogy tanuljanak Istentől, találkozzanak Vele, dicsérettel hálát adjanak és hallgassák Isten Igéjét, amelyet Surman László az MPE OCM lelkipásztora, vezető presbitere hirdetett. Az alkalom elején elhangzott, hogy az Úr abban gyönyörködik, amikor egységben tudunk lenni, úgy a nehézségekben, mint az örömökben is teljes szeretettel. Nagyon fontos, hogyha az élet nehéz próbáiban benne vagyunk, akkor ne kibújni próbáljunk alóla, hanem imádkozzunk, hogy meg tudjunk állni és Isten Igéje szerint tudjunk cselekedni az adott helyzetben, így fogunk megerősödni a hitben.

Surman László a Máté 23. fejezetéből beszélt, ahol a farizeusokat említette meg, miszerint ők szerették volna a népnek megmondani, hogy mit tegyenek, de ők maguk nem cselekedték meg, amit tanítottak. Ebben a farizeusi viselkedésmódban a mai emberekre, és mi magunkra is rá ismerhetünk, ha valaha tettünk ilyet, hogy megmondtuk a másiknak mit cselekedjen, és hogyan cselekedje, de azt mi magunk nem tettük meg. Egy egyszerű példa: hozzám jönnek segítségért, hogy mit tegyenek, ha valakit nem szeretnek, sőt gyűlölnek. Ekkor azt mondom, hogy szeresd Őt, mert Jézus meghalt értünk, annyira szeretett bennünket, ezért nekünk fontos, hogy szeressük egymást és békességben éljünk, viszont közben a saját életemben meg van olyan személy, akit utálok, és nem keresem a békét vele. Én tanítom és kérem az embereket, hogy Isten Igéje szerint cselekedjenek, de én magam azt nem cselekszem. „Bort iszik és vizet prédikál”.

Fontos, hogy amit beszélünk, és tanítunk, azt éljük is meg a mindennapjainkban, és ha mégis hibát vélünk felfedezni a másikban, akkor ne kritizáljuk egymást. Isten nem bírónak hívott el bennünket, éljünk egymással békességben és egységben.

Bejegyzés megosztása

Facebook

További friss híreink

Eseménynaptár

2023. április 1.
 • 2023. április 1. 09:00

  Esemény: Igehirdetés Gyulán a börtönben

  Helyszín: Gyula


   

 • 2023. április 1. 14:00

  Esemény: Istentisztelet Nagydobsza

  Helyszín: Nagydobsza, 7985 Magyarország


   

 • 2023. április 1. 16:00

  Esemény: Házi csoport Nyírpilis

  Helyszín: Nyírpilis, Magyarország


   

 • 2023. április 1. 17:00

  Esemény: Házi csoport Debrecen

  Helyszín: Debrecen, Magyarország


   

 • 2023. április 1. 17:00

  Esemény: Házi csoport Hevesaranyos

  Helyszín: Hevesaranyos, 3322 Magyarország


   

 • 2023. április 1. 17:00

  Esemény: Házi csoport Kápolna

  Helyszín: Kápolna, 3355 Magyarország


   

 • 2023. április 1. 18:00

  Esemény: Házi csoport Demecser

  Helyszín: Demecser, 4516 Magyarország


   

 • 2023. április 1. 18:00

  Esemény: Istentisztelet Kótaj

  Helyszín: Kótaj, Magyarország


   

 • 2023. április 1. 18:00

  Esemény: Istentisztelet Szajlán

  Helyszín: Szajla, Fenyves u. 17.


   

Kövess bennünket közösségi oldalainkon is!

Kapcsolódó bejegyzések
Jób története

Minden héten vasárnap láthatják a nézők a DIKH TV műsorán a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió munkáját, szolgálatát bemutató sorozatot. Az adás tartalmából

Elolvasom »