Augusztus 13-án újból összegyülekeztek a csorvási csoport tagjai, hogy tanuljanak Istentől, találkozzanak Vele, dicsérettel hálát adjanak és hallgassák Isten Igéjét, amelyet Surman László az MPE OCM lelkipásztora, vezető presbitere hirdetett. Az alkalom elején elhangzott, hogy az Úr abban gyönyörködik, amikor egységben tudunk lenni, úgy a nehézségekben, mint az örömökben is teljes szeretettel. Nagyon fontos, hogyha az élet nehéz próbáiban benne vagyunk, akkor ne kibújni próbáljunk alóla, hanem imádkozzunk, hogy meg tudjunk állni és Isten Igéje szerint tudjunk cselekedni az adott helyzetben, így fogunk megerősödni a hitben.

Surman László a Máté 23. fejezetéből beszélt, ahol a farizeusokat említette meg, miszerint ők szerették volna a népnek megmondani, hogy mit tegyenek, de ők maguk nem cselekedték meg, amit tanítottak. Ebben a farizeusi viselkedésmódban a mai emberekre, és mi magunkra is rá ismerhetünk, ha valaha tettünk ilyet, hogy megmondtuk a másiknak mit cselekedjen, és hogyan cselekedje, de azt mi magunk nem tettük meg. Egy egyszerű példa: hozzám jönnek segítségért, hogy mit tegyenek, ha valakit nem szeretnek, sőt gyűlölnek. Ekkor azt mondom, hogy szeresd Őt, mert Jézus meghalt értünk, annyira szeretett bennünket, ezért nekünk fontos, hogy szeressük egymást és békességben éljünk, viszont közben a saját életemben meg van olyan személy, akit utálok, és nem keresem a békét vele. Én tanítom és kérem az embereket, hogy Isten Igéje szerint cselekedjenek, de én magam azt nem cselekszem. „Bort iszik és vizet prédikál”.

Fontos, hogy amit beszélünk, és tanítunk, azt éljük is meg a mindennapjainkban, és ha mégis hibát vélünk felfedezni a másikban, akkor ne kritizáljuk egymást. Isten nem bírónak hívott el bennünket, éljünk egymással békességben és egységben.

Bejegyzés megosztása

Facebook

További friss híreink

Eseménynaptár

2024. február 27.
 • 2024. február 27. 14:00

  Esemény: Házi csoport Nagydobsza

  Helyszín: Nagydobsza, 7985 Magyarország


   

 • 2024. február 27. 17:00

  Esemény: Házi csoport Kétegyházán

  Helyszín: Kétegyháza, Nagy S.u.12


   

 • 2024. február 27. 18:00

  Esemény: Egri házi csoport

  Helyszín: Eger, Verőszala u.


   

 • 2024. február 27. 18:00

  Esemény: Házi csoport Egerszóláton

  Helyszín: Egerszólát, Fő út 46.


   

 • 2024. február 27. 18:00

  Esemény: Házi csoport Kiskundorozsma

  Helyszín: Kiskundorozsma, Szeged, 6791 Magyarország


   

 • 2024. február 27. 18:00

  Esemény: Házi csoport Kótaj

  Helyszín: Kótaj, Magyarország


   

 • 2024. február 27. 18:00

  Esemény: Házi csoport Verpeléten

  Helyszín: Verpelét, Templom u. 3.


   

Kövess bennünket közösségi oldalainkon is!

Kapcsolódó bejegyzések
Reményfilmek – Kótaji Istentisztelet

A Reményfilmek hetente jelentkező adásában a Pünkösdi Cigánymisszióhoz tartozó gyülekezetek alkalmait mutatjuk be YouTube-csatornánkon. Szervezetünk alappillére kezdetektőlfogva az a reménység, amit Istentől kaptunk, s

Elolvasom »