Augusztus 13-án újból összegyülekeztek a csorvási csoport tagjai, hogy tanuljanak Istentől, találkozzanak Vele, dicsérettel hálát adjanak és hallgassák Isten Igéjét, amelyet Surman László az MPE OCM lelkipásztora, vezető presbitere hirdetett. Az alkalom elején elhangzott, hogy az Úr abban gyönyörködik, amikor egységben tudunk lenni, úgy a nehézségekben, mint az örömökben is teljes szeretettel. Nagyon fontos, hogyha az élet nehéz próbáiban benne vagyunk, akkor ne kibújni próbáljunk alóla, hanem imádkozzunk, hogy meg tudjunk állni és Isten Igéje szerint tudjunk cselekedni az adott helyzetben, így fogunk megerősödni a hitben.

Surman László a Máté 23. fejezetéből beszélt, ahol a farizeusokat említette meg, miszerint ők szerették volna a népnek megmondani, hogy mit tegyenek, de ők maguk nem cselekedték meg, amit tanítottak. Ebben a farizeusi viselkedésmódban a mai emberekre, és mi magunkra is rá ismerhetünk, ha valaha tettünk ilyet, hogy megmondtuk a másiknak mit cselekedjen, és hogyan cselekedje, de azt mi magunk nem tettük meg. Egy egyszerű példa: hozzám jönnek segítségért, hogy mit tegyenek, ha valakit nem szeretnek, sőt gyűlölnek. Ekkor azt mondom, hogy szeresd Őt, mert Jézus meghalt értünk, annyira szeretett bennünket, ezért nekünk fontos, hogy szeressük egymást és békességben éljünk, viszont közben a saját életemben meg van olyan személy, akit utálok, és nem keresem a békét vele. Én tanítom és kérem az embereket, hogy Isten Igéje szerint cselekedjenek, de én magam azt nem cselekszem. „Bort iszik és vizet prédikál”.

Fontos, hogy amit beszélünk, és tanítunk, azt éljük is meg a mindennapjainkban, és ha mégis hibát vélünk felfedezni a másikban, akkor ne kritizáljuk egymást. Isten nem bírónak hívott el bennünket, éljünk egymással békességben és egységben.

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések
Együtt segíteni szeretettel

A Pünkösdi Cigánymisszió Szeretetszolgálata egész évben szorgosan tevékenykedik. Az adományok be- és kivitele mindennapos feladat, hiszen hetente kérnek segítséget e-mailen és telefonon keresztül,

Elolvasom »