dabascsend20130918_01

Megkezdődött az új tanév, a kiüresedett iskola épületek újra hangosak az odajáró gyerekek, diákok zsivajától. Ki örömmel, izgalommal, ki pedig szomorúan, egykedvűen vág neki az iskolaévnek. Az azonban biztos, hogy a dabasi FÉK Klub heti rendszerességgel ismét találkozik.

Így indultunk hát el, szeptember 10-én a nyár utáni első klubfoglalkozással, aminek a „Csend” címet adtuk. Vannak néha olyan pillanatok, helyzetek, időszakok az életünkben, amikor jobb csendben lenni. Vagy csendben kell maradnunk, hogy meghalljuk azt, amire szükségünk van. Persze nem mindegy, hogy a tanácstalanság okozza a csendet, vagy a türelmes várakozás.

A mai kor embere szinte betegesen fél a csendtől. A buszon, a metrón alig látni olyat, aki ne hallgatna valamit, ne beszélne valakivel. Pedig néha nem kell történnie semminek ahhoz, hogy az történjen meg, aminek igazából meg kell.

F. A.

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések
ket-het-egy-mese-2021-2-300x225-1
Kitartó olvasók a Reményhírben

A Püski Sándor Könyvtár által meghirdetett Két hét egy mese/novella pályázatba az idén is bekapcsolódtak intézményünk tanulói. A legkitartóbbak kéthetente az összes forduló feladatlapját megoldották.

Elolvasom »
NemethLaszlo-dij-2021-1-borito
Németh László-díj Vári Lászlónak

Vári László, iskolánk nyugalmazott pedagógusa, a pedagógusnap alkalmából Németh László-díj-ban részesült. A kitüntetést az Emberi Erőforrások Minisztériuma, Dr. Kásler Miklós miniszter adományozta. Az ünnepi átadás 2021. június

Elolvasom »